Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Οι αυξημένες αποτιμήσεις assets, κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

tags :
Fed: Οι αυξημένες αποτιμήσεις assets, κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
H Fed εντοπίζει «αδυναμίες» στις αυξημένες αποτιμήσεις assets που «δημιουργούν κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα»
Στα σημερινά (24 Μαϊου 2017) πρακτικά μέλος της Fed έστειλε μια ρητή προειδοποίηση προς το επενδυτικό κοινό της Αμερικής, σχετικά με τις αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων, χαρακτηρίζοντας τα «ευάλωτα» και επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά πως οι εμπορικές αξίες των ακινήτων ήταν «υπερκτιμημένες».
Για άλλη μία φορά οι προβλέψεις της Fed δεν είναι αισιόδοξες, προειδοποιώντας εκ νέου τους επενδυτές.
Η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ δεν πρέπει να καθησυχάζει, αλλά να προβληματίζει, σύμφωνα πάντα με την κεντρική τράπεζα.



Φυσικά, οι επενδυτές δεν έδωσαν σημασία και τοποθετήθηκαν στις μετοχές εκ νέου.

 
Αυτή η συνολική εκτίμηση καθώς και τα αδύνατα σημεία από την ωριμότητα και τη ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό τομέα ήταν χαμηλά, ενώ η πίεση στην αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων σε ορισμένες αγορές ήταν αξιοσημείωτη.
Αν και εκτιμήσεις ήταν αμετάβλητες από τις εκτιμήσεις του Ιανουαρίου, οι αδυναμίες φάνηκε να έχουν αυξηθεί στις πιέσεις για αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, αν και όχι αρκετά για να δικαιολογήσουν την αύξηση αυτών των αδύνατων σημείων σε υψηλά επίπεδα.



Και σαν υπενθύμιση της Bank of America: με βάση τα 20 πιο διαδεδομένες μετρήσεις αποτίμησης, ο S&P παραμένει σημαντικά υπερτιμημένος σε 18 από τις 20 μετρήσεις αποτίμησης, οι μόνες εξαιρέσεις είναι ελεύθερες ταμειακές ροές, βοήθησε από κατάθλιψη κεφαλαιουχικές δαπάνες), καθώς και σε σχέση με τα ομόλογα, που οι αποδόσεις τους είναι σε ύφεση, χάρη στα $ 18 τρισ δολάρια σε παγκόσμιες αγορές της κεντρικής τράπεζας.



Και ένα διάγραμμα μπόνους: γιατί είναι η αγορά τόσο υπερτιμημένη;
Επειδή το 2017 συνέχισε την τάση που παρατηρείται το 2016, όταν η αγορά «αποσιωπά το ένα γεγονός μετά το άλλο.»



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης