Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη η ανησυχία του ΟΗΕ για τις αποφάσεις του Trump - Αβέβαιο το μέλλον του οργανισμού χωρίς τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ

tags :
Έντονη η ανησυχία του ΟΗΕ για τις αποφάσεις του Trump - Αβέβαιο το μέλλον του οργανισμού χωρίς τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να συζητήσει με την Ουάσιγκτον την προώθηση μεταρρυθμίσεων
Οι μεγάλες περικοπές στη διεθνή βοήθεια που χορηγούν οι ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κατά τις εισηγήσεις του D. Trump, θα καταστήσουν «αδύνατο» για τον Οργανισμό να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του.
Με τα παραπάνω λόγια ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίτς τόνισε ότι ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να συζητήσει με την Ουάσιγκτον την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Ο Donald Trump έχει προτείνει μείωση κατά τουλάχιστον 28% του ετήσιου προϋπολογισμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του οργανισμού αναπτυξιακής αρωγής USAID που υπάγεται σε αυτό, ύψους περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επίσης έχει εισηγηθεί να μην υπερβαίνει το 25% του κόστους τους η χρηματοδότηση των ΗΠΑ για τις ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγαλύτερο χρηματοδότηση του ΟΗΕ, χορηγώντας το 22% του βασικού προϋπολογισμού του, ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το 28,5% του προϋπολογισμού ειρηνευτικών αποστολών, ύψους 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι συνεισφορές έχουν συμφωνηθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης