Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του προέδρου Temer

tags :
Βραζιλία: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του προέδρου Temer
Ο πρόεδρος Temer διέταξε στον στρατό να προστατεύσει τα κυβερνητικά κτίρια από τους διαδηλωτές
Βίαιες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου περίπου 35.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τη σημερινή ηγεσία της χώρας και να ζητήσουν πρόωρες προεδρικές εκλογές.
Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα (24/05) στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Michel Temer, που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.
Η τοπική αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να σταματήσει ομάδες βίαιων διαδηλωτών που προχωρούσαν προς το προεδρικό μέγαρο για να ζητήσουν τον τερματισμό των μεταρρυθμίσεων λιτότητας.
Σύμφωνα με την «Globonews», διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα κτίριο υπουργείου, καθώς δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το Κογκρέσο.
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Raul Jungmann, ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Temer διέταξε στον στρατό να προστατεύσει τα κυβερνητικά κτίρια από τους διαδηλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης