Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλιάδες στρατιώτες στους δρόμους του Λονδίνου για τη σύλληψη των συνεργατών του βομβιστή

Χιλιάδες στρατιώτες στους δρόμους του Λονδίνου για τη σύλληψη των συνεργατών του βομβιστή
Το επίπεδο απειλής έχει αυξηθεί σε «κρίσιμη»
Όπως υποσχέθηκε η πρωθυπουργός της Μεγάλης ΒρετανίαςTheresa May, χιλιάδες στρατιώτες έχουν προκειμένου να φυλάξουν «πιθανούς στόχους», συμπεριλαμβανομένου του παλατιού του Westminster, αρκετών πρεσβειών και «άλλων ευαίσθητων περιοχών» στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις, αναφέρει η Evening Standard.
Η μαζική ανάπτυξη του στρατού ακολουθεί την επίθεση της Δευτέρας στο Manchester Arena, όπου σκοτώθηκαν 22 άτομα που παρακολούθησαν μια συναυλία της Ariana Grande, καθώς και ο 23χρονος βομβιστής.
Ήταν η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2005.
Οι Financial Times αναφέρουν ότι σχεδόν 4.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη Βρετανία για να βοηθήσουν την αστυνομία με προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Το επίπεδο απειλής έχει αυξηθεί σε «κρίσιμη» καθώς οι αρχές προσπαθούν να συλλάβουν τυχόν συνεργούς που μπορεί να έχουν βοηθήσει τον βομβιστή Salman Abedi.
Οι Αντιτρομοκρατικές Αρχές συνέλαβαν νωρίτερα σήμερα, τον μικρότερο αδερφό αλλά και τον πατέρα του βομβιστή στη Λιβύη. Ο αδελφός του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Όπως μετέδωσε το AFP, ο αδερφός του βομβιστή «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επισημαίνει σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).
Το Κοινοβούλιο είναι κλειστό για το κοινό, η αλλαγή της φρουράς στο Westminster ακυρώθηκε και οι δημόσιες γκαλερί του Old Bailey έκλεισαν, σύμφωνα με την Evening Standard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης