Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, σε ιστορικό υψηλό ο S&P 500 - Οι επενδυτές «καλωσόρισαν» τα πρακτικά της Fed

tags :
Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, σε ιστορικό υψηλό ο S&P 500 - Οι επενδυτές «καλωσόρισαν» τα πρακτικά της Fed
Θετικά είδε η Wall Street τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. να μειώσει τον ισολογισμό της
Υψηλότερα έκλεισε σήμερα (24/05) η Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να κλείνει σε ιστορικό υψηλό, καθώς οι επενδυτές «καλωσόρισαν» τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. να μειώσει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., μέσα στο 2017, όπως προέκυψε από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.
Από τα πρακτικά προκύπτει επίσης ότι τα περισσότερα εκ των μελών της Federal Reserve τάχθηκαν υπέρ της περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής κατά τη συνεδρίαση του Μαΐου 2017, οπότε και αποφασίστηκε τα επιτόκια να παραμείνουν στο εύρος 0,75% - 1%.
Όπως αναφέρεται στα πρακτικά της Fed, «σύντομα θα είναι απαραίτητη η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής».
«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι εάν οι οικονομικές επιδόσεις φτάσουν τις εκτιμήσεις, η επιτροπή να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάργηση κάποιων εργαλείων νομισματικής πολιτικής», αναφέρεται.
Τα μέλη αναμένουν να ξεπεραστούν τα σημάδια που δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας για τις Η.Π.Α.
Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου 2017.
Σημειώνεται ότι η Fed έχει προγραμματίσει συνολικά τρεις αυξήσεις επιτοκίων για το 2017, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, με την κύρια κατευθυντήρια γραμμή να είναι ο στόχος του 2% για τον ετήσιο πληθωρισμό, ο οποίος σχεδόν έχει επιτευχθεί, αλλά και η επίτευξη της πλήρους απασχόλησης για την αμερικανική οικονομία.
Έτσι, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 0,36% και έκλεισε στις 21.012,42 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να συνεισφέρει τα περισσότερα κέρδη.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε κατά 0,25% υψηλότερα, στο ιστορικό υψηλό των 2.404,39 μονάδων, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,40% και έκλεισε στις 6.163,02 μονάδες.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι του δείκτη Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι του δείκτη S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι του δείκτη Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης