Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 13 χώρες μέλη και μη του ΟΠΕΚ πρότειναν νέα μείωση της παραγωγής, συνεδριάζουν 25/5

tags :
Οι 13 χώρες μέλη και μη του ΟΠΕΚ πρότειναν νέα μείωση της παραγωγής, συνεδριάζουν 25/5
Η επιτροπή συναντήθηκε σήμερα στη Βιέννη, ενόψει της Συνόδου του οργανισμού αύριο
Ένα βήμα πιο κοντά στο να συμφωνήσουν την παράταση της συμφωνίας για τη μειωμένη παραγωγή πετρελαίου είναι οι 13 χώρες -μέλη του ΟΠΕΚ.
Όπως προτείνει πλέον και η Κοινή Υπουργική Επιτροπή Επιτήρησης του οργανισμού -αποτελείται από έξι χώρες μέλη και μη-μέλη του ΟΠΕΚ- πρέπει τα μειωμένα επίπεδα καθημερινής παραγωγής να συνεχιστούν ως το Μάρτιο του 2018. Η επιτροπή συναντήθηκε σήμερα στη Βιέννη, ενόψει της Συνόδου του ΟΠΕΚ, αύριο
Οι χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον ΟΠΕΚ -Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Ιράκ- είναι υπέρ, εξάλλου, της πρότασης αυτής, για τους επόμενους εννέα μήνες.
Χθες, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ-Φαλίχ εξασφάλισε τη στήριξη του Ιράκ – του δεύτερου μεγαλύτερου και ταχύτερα αναπτυσσόμενου παραγωγού του ΟΠΕΚ- για μια παράταση εννέα μηνών και δήλωσε ότι δεν αναμένει αντιρρήσεις από κάποια άλλη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών έχει δεσμευθεί να μειώσει την προσφορά κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι παρά την συμφωνίας του ΟΠΕΚ και την επέκτασή της, το 2018 αναμένεται η αγορά να βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με την υπερπροσφορά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης