Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard and Poor's: Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της Exxon Mobil, παρά τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο 2017

tags :
Standard and Poor's: Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της Exxon Mobil, παρά τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο 2017
Τα έσοδα για τον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό το α΄ τρίμηνο ήταν 63,3 δισ. δολάρια  έναντι 48,7 δισ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016
Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της Exxon Mobil ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, παρόλο που τα κέρδη της εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου και διαχείρισης υδρογονανθράκων υπερδιπλασιάστηκαν το α΄ τρίμηνο του 2017, στα 4 δισ. δολάρια.
Ο S&P αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την συνολική αξιολόγηση της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι πρώην πρόεδρος, μέχρι και τις αρχές του έτους, στην ExxonMobil, ήταν ο νυν υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Rex Tillerson. 

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη στη λίστα του ενδιαφέροντος της ExxonMobil σε ότι αφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στον ελλαδικό χώρο φαίνεται να είναι η περιοχή της Κρήτης.
ΕΛΠΕ και ExxonMobil φέρονται μάλιστα να διεκδικούν την συγκεκριμένη περιοχή ερευνών με τις εξπρές διαδικασίες που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.
Δηλαδή να μην αναμένουν πότε θα προκηρυχθεί διαγωνισμός, αλλά να προκαλέσουν οι ίδιοι, καταθέτοντας ως κοινοπραξία εκδήλωση ενδιαφέροντος, για να συντομεύουν τις σχετικές διαδικασίες σε διάστημα τριμήνου.
Το ενδιαφέρον για την περιοχή της Κρήτης συνδέεται με τις εκτιμήσεις των πετρελαϊκών εταιριών για παρόμοιους γεωλογικούς σχηματισμούς με αυτούς του τεράστιου κοιτάσματος Zor στην Αίγυπτο.
Στο στόχαστρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας βρίσκεται η υποθαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από το Καστελλόριζο και τη Ρόδο μέχρι την Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης