Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οκτώ συλληφθέντες για την επίθεση στο Μάντσεστερ - Οργή για τις διαρροές από τις ΗΠΑ

Βρετανία: Οκτώ συλληφθέντες για την επίθεση στο Μάντσεστερ - Οργή για τις διαρροές από τις ΗΠΑ
Οι Βρετανικές Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν μέλος ευρύτερου δικτύου τρομοκρατίας
Τις πληγές της εξακολουθεί να μετρά η Μεγάλη Βρετανία κατόπιν της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ την περασμένη Δευτέρα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι – ανάμεσα τους και πολλά παιδιά – και τραυματίστηκαν άλλοι 69.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμα άτομα για το «χτύπημα» στο στάδιο του Μάντσεστερ, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των συλληφθέντων στους 8.
Οι έρευνες των βρετανικών Αρχών για τον εντοπισμό και την εξάπλωση πιθανού δικτύου τρομοκρατών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς εκτιμάται πως ο 23χρονος δράστης της επίθεσης, Salman Abedi ήταν μέλος ευρύτερους δικτύου τρομοκρατίας.
Μάλιστα οι έρευνες επικεντρώνονται στους λόγους της πρόσφατης επίσκεψης του Salman Abedi στη Λιβύη, δεδομένου ότι υπάρχει η πληροφορία πως ο πατέρας του δράστη και ο νεότερος αδερφός του έχουν συλληφθεί από παραστρατιωτική οργάνωση στην Τρίπολη της Λιβύης αλλά και στις επαφές που είχε ο δράστης στο Μάνστεστερ.
Παράλληλα αναφέρεται ότι οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον μηχανισμό της βόμβας ενισχύουν την άποψη ότι αυτός θα πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις, ενισχύοντας έτσι την εκτίμηση πως ο Salman Abedi δεν έδρασε μόνο του.
Πάντως η δημοσιοποίηση εικόνων από τις εν εξελίξει έρευνες έχουν προκαλέσει την οργή της βρετανικής κυβέρνησης.
Το Ηνωμένο Βασίλειο διέκοψε την κοινοποίηση στοιχείων της έρευνας για την επίθεση στο Μάντσετσερ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταδίδει το BBC χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένη πηγή.
Η οργή στρέφεται κατά αμερικανικών ΜΜΕ ή Αμερικάνων αξιωματούχων λόγω των συνεχιζόμενων δημοσιεύσεων και αποκαλύψεων για την επίθεση και την ταυτότητα του δράστη, καθώς θεωρείται πως δυσχεραίνει τις έρευνες των βρετανικών αρχών.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τις πρώτες ώρες η πλευρά των ΗΠΑ έδινε στοιχεία για το δράστη ενώ πριν από λίγες ώρες δημοσιεύθηκαν στους Times της Νέας Υόρκης φωτογραφίες από ευρήματα της Αστυνομίας στον τόπο του εγκλήματος, όπως κάλυκες αλλά και κομμάτια από το σακίδιο που έφερε ο δράστης, εικόνες που στη συνέχεια μεταδόθηκαν και από βρετανικά ΜΜΕ.
Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν πως οι αποκαλύψεις αυτές βάζουν σε κίνδυνο την έρευνα.
Μάλιστα αναφέρεται πως η πρωθυπουργός Theresa May αναμένεται να θέσει το θέμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αν και αναφέρεται ότι το Λονδίνο δεν θεωρεί υπαίτιους για αυτές τις διαρροές ανθρώπους του Λευκού Οίκου αλλά αξιωματούχος από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης