Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη στις ευρωαγορές από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου - Μικρά κέρδη στους δείκτες

Στήριξη στις ευρωαγορές από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου - Μικρά κέρδη στους δείκτες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,08% στις 392,66 μονάδες
Στήριξη στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης προσφέρει η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου, εν όψει της σημερινής διάσκεψης του ΟΠΕΚ.
Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE υποχωρούσε 0,01% στις 7.513 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν 0,14% στις 12.661 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωνε άνοδο 0,37% στις 5.361 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχυόταν 0,15% στις 21.399 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,08% στις 392,66 μονάδες.  
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (25/5) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που είχει κατά την προηγούμενη συνεδρία, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην πολυαναμενόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη αργότερα εντός της ημέρας.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:11 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,93% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,46 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,88% στα 51,81 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης αναμένεται να ανακοινωθεί η επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, με τη διάρκεια της επέκτασης να παραμένει ακόμα ασαφής.
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες στηρίζουν την εννιάμηνη επέκταση της συμφωνίας, το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει μία παράταση για έξι ακόμα μήνες, με το καρτέλ να αναμένεται να συναντηθεί ξανά τον ερχόμενο Νοέμβριο, ώστε να εξετάσει την μέχρι τότε πορεία της συμφωνίας.
Επιπλέον, η νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ βοήθησε με τη σειρά της στην ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού, με την πτώση μάλιστα να είναι μεγαλύτερη απ' ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης