Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (γερμανικό ΥΠΟΙΚ): Συνετή η έξοδος από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων

Spahn (γερμανικό ΥΠΟΙΚ): Συνετή η έξοδος από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων
Ο κ. Spahn αναφέρθηκε και στο θέμα του Brexit, ξεκαθαρίζοντας πως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ δεν είναι «δωρεάν»
Νέα «πυρά» κατά της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξαπέλυσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, αυτή τη φορά δια στόματος του υφυπουργού, Jens Spahn, που είναι παράλληλα και υψηλόβαθμο στέλεχος του Χριστιανο-Δημοκρατικού κόμματος (CDU) της Καγκελαρίου Angela Merkel.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι συνετό να ξεκινήσει η έξοδος από τη νομισματική πολιτική των χαμηλών (ή αρνητικών) επιτοκίων» που εφαρμόζει ο Mario Draghi, τασσόμενος έτσι πλήρως με τη γραμμή που ακολουθεί το Βερολίνο επί του ζητήματος.
Ο κ. Spahn αναφέρθηκε και στο θέμα του Brexit, ξεκαθαρίζοντας πως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ δεν είναι «δωρεάν».
Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρεται στον «λογαριασμό Brexit», στο ποσό δηλαδή που καλείται να πληρώσει το Λονδίνο για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό έως το 2021.
Το ποσό υπολογίζεται περί τα 60 δισ. στερλίνες, με ορισμένους όμως να κάνουν λόγο για 100 δισ. ή… 5 δισ. στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης