Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mόνο η συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν αρκεί για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου - Τι άλλο πρέπει να γίνει

tags :
Mόνο η συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν αρκεί για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου - Τι άλλο πρέπει να γίνει
Σήμερα (25/5/2017) ο ΟΠΕΞ αποφάσισε 9μηνη παράταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής 
Μετά τη συμφωνία για επέκταση των 9μηνη επέκταση των μειώσεων στην παραγωγή πετρελαίου, πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών αλλά και όσων συμμετέχουν στην αφορά είναι εάν με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα ή όχι.
Όπως σχολιάζει το CNBC, ο ΟΠΕΚ έχει ούριο άνεμο.
Η ζήτηση καυσίμων αυξάνεται ενόψει του καλοκαιριού, όταν οι Αμερικανοί αρχίζουν τις διακοπές του και όταν η Σαουδική Αραβία καίει αργό πετρέλαιο για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια.
«Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε εδώ είναι ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί περίπου 2 εκατ. βαρέλια περισσότερο πετρέλαιο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το πρώτο.
Έτσι, εάν θέλεις να επηρεάσει την προσφορά και τη ζήτηση το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι κατάλληλη περίοδος» δήλωσε πρόσφατα ο Jacques Rousseau της Clearview Energy Partners.
Από την πλευρά του, ο Andrew Slaughter, εκτελεστικός διευθυντής του Deloitte Center for Energy Solutions, δήλωσε ότι ο συνδυασμός της αύξησης της εποχικής ζήτησης και της παράτασης των εννέα μηνών θα συρρικνώσει τα παγκόσμια αποθέματα και ίσως «θέσει νέο πάτωμα για τις τιμές αργού πετρελαίου στη χαμηλή τιμή των 50 δολ. ανά βαρέλι».
Εφόσον, η συνολική συμμόρφωση παραμένει ισχυρή, το σημερινό επίπεδο περικοπών θα πρέπει να είναι αρκετό για την άντληση ακατέργαστων αποθεμάτων στις ανεπτυγμένες χώρες, δήλωσε ο Tamar Essner, διευθυντής ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στη Nasdaq Corporate Solutions.
Προκειμένου να μειωθούν τα αποθέματα αυτά στον πενταετές μέσο όρο, ο ΟΠΕΚ πρέπει να επιβάλει μείωση περίπου 300 εκατ. βαρελιών.
«Για να μπορέσουν οι επενδυτές να αγοράσουν, εάν αυτό θα συμβεί», δήλωσε ο Essner.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται ο ΟΠΕΚ όχι μόνο να παράγει λιγότερο πετρέλαιο, αλλά να περιορίσει και τις εξαγωγές.
Μέχρι στιγμής, η πτώση των εξαγωγών του ΟΠΕΚ έχει υστερήσει σε σχέση τη μείωση της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης