Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικό Πρακτορείο: Το ΔΝΤ παραδέχεται τις διαφωνίες με την ΕΕ για το ελληνικό χρέος

tags :
Γαλλικό Πρακτορείο: Το ΔΝΤ παραδέχεται τις διαφωνίες με την ΕΕ για το ελληνικό χρέος
Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι το κλειδί για τις συζητήσεις του χρέους
Η ΕΕ πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για να πείσει το ΔΝΤ για περαιτέρω χρηματοδότηση, με τις δύο πλευρές να «εξετάζουν όλες τις επιλογές» και να βλέπουν το χάσμα να γεφυρώνεται, παραδέχθηκε σήμερα (25 Μαΐου 2017) επίσημος αξιωματούχος του ΔΝΤ.
«Υπαρχει αισιοδοξία πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία και εκλπίζουμε πως αυτό θα γίνει στο επόμενο Eurogroup στις 15 Ιουνίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Gerry Rice.
Οι διαφωνίες παραμένουν για τις προβλέψεις της Ευρώπης για την ανάπτυξη και τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού στην Ελλάδα μετά το 2022 και το ΔΝΤ ζητάει περισσότερο ρεαλισμό στις προβλέψεις.
Η Ελλάδα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ανακοίνωσαν συμφωνία για ένα πακέτο μεταρρυθμιστικών μέτρων συμπεριλαμβανομένων των φόρων και συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Η συμφωνία αποσκοπούσε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης από την ΕΕ.
Η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα για την αποπληρωμή 7 δισ ευρώ για την αποπληρωμή ομολόγων της ΕΚΤ τον Ιούλιο του 2017, αλλά η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει αν δεν συμμετάσχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Συμφωνία δεν επήλθε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, «αλλά δεν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής του ΔΝΤ να δεν υπάρξουν διαβεβαιώσεις πως το χρέος της Ελλδάδας είναι βιώσιμο», υποστήριξε ο Rice.
«Δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το σημείο.
Εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές μέσα στα πλαίσια των υφιστάμενων κανόνων και πρακτικών, αλλά προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο ευέλικτοι γίνεται.
Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι το κλειδί για τις συζητήσεις του χρέους και η Ευρώπη συνεχίζει να προβλέπει πλεόνασμα εξαιρουμένων των πληρωμών του χρέους, 3,5 %του ΑΕΠ, κάτι που θα επιβαρύνει περαιτέρω την οικονομία της Ελλάδας» καταλήγει ο Gerry Rice.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης