Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Το 2018 στη Βρετανία οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα θα ξεπεράσουν τις συναλλαγές με μετρητά

Telegraph: Το 2018 στη Βρετανία οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα θα ξεπεράσουν τις συναλλαγές με μετρητά
Η Βρετανία προτιμάει τις αγορές με κάρτες, ειδικά μετά την εμφάνιση των ανέπαφων καρτών που σημαίνει γρηγορότερες συναλλαγές,
Οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα θα ξεπεράσουν τις συναλλαγές με μετρητά το 2018 στη Βρετανία, τρία χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο σύμφωνα με τις ενδείξεις.
Η Βρετανία προτιμάει τις αγορές με κάρτες, ειδικά μετά την εμφάνιση των ανέπαφων καρτών που σημαίνει γρηγορότερες συναλλαγές, όπως δείχνει έρευνα ενός εμπορικού οργανισμού στη Βρετανία.
Το Μάιο του 2016 ο οργανισμός Payment UK είχε προβλέψει πως το σημείο καμπής στις συνήθειες πληρωμών της χώρας θα ήταν το 2021 - αλλά τώρα αναμένεται αυτό να συμβεί μέχρι το 2018.
Τα στοιχεία δείχνουν πως οι χρεωστικές κάρτες χρησιμοποιηθήκαν 11,6 δισ. φορές, με μόλις 1 στις 5 συναλλαγές να ήταν ανέπαφη.
Τα μετρητά χρησιμοποιήθηκαν 15,4 δισ. φορές το 2016.
Το 2018 προβλέπεται οι χρεωστικές κάρτες να χρησιμοποιηθούν 13,4 δισ. φορές για συναλλαγές, με περίπου το 1/3 αυτών να είναι ανέπαφες.
Τα μετρητά από την άλλη το 2018 θα χρησιμοποιηθούν 13,3 δισ. φορές, που σημαίνει πως για πρώτη φορά δεν θα είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος πληρωμής.
Ο Adrian Buckle πικεφαλής οικονομολόγος στην Payment UK δήλωσε:
«Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί πως ακόμη και στο πρώιμο στάδιο αυτής της αλλαγής, πιστεύουμε η άποψη πως η Μεγάλη Βρετανία θα γίνει σύντομα μια κοινωνία χωρίς μετρητά απέχει αρκετά».
Παρά την προδιαγεγραμμένη τάση, οι πληρωμές με μετρητά θα καλύπτουν τουλάχιστον το 40% των συναλλαγών τα επόμενα 10 χρόνια σύμφωνα πάντα με την Payment UK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης