Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδο ρεκόρ οι εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων από ξένους επενδυτές, το 2016

Σε επίπεδο ρεκόρ οι εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων από ξένους επενδυτές, το 2016
Περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις σε χέρια ξένων...
Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν οι εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων από ξένους επενδυτές το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της PwC που έχει στα χέρια της η γερμανική Ένωση Προστασίας Επενδυτών (DSW), η οποία χαρακτηρίζει την τάση έργο «επιθετικών στοιχείων» και κάνει λόγο για «μονοπώλια» σε βάρος των εργαζομένων.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, μεταξύ άλλων εξαγοράστηκαν γνωστές εταιρείες όπως η εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων και συστημάτων άμυνας KraussMaffei, η φαρμακευτική Stada και ο κατασκευαστής ρομποτικών συστημάτων Kuka, ο οποίος εξαγοράστηκε από τον κινεζικό επενδυτή Midea.
Το 2016, αγοραστές κυρίως από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Κίνα, ανέλαβαν τις τύχες 873 γερμανικών εταιρειών –ένας αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με τους αριθμούς που έχει στη διάθεσή της η συμβουλευτική εταιρεία.
Οι γερμανικές επιχειρήσεις είναι δημοφιλείς σε ξένους επενδυτές για μια σειρά λόγων.
Ένας από αυτούς είναι ότι σε καιρούς μάλλον ασθενικής ανάπτυξης η σταθερότητα της γερμανικής οικονομίας με τις υψηλής εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθιστά τη χώρα έναν εξαιρετικά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.
Σε καιρούς αβεβαιότητας που προκαλούν το Brexit και η διακυβέρνηση Τραμπ στις Η.Π.Α. η Γερμανία φαντάζει ως ασφαλές «λιμάνι», αναφέρει το γερμανικό κανάλι.
Αυξημένες εξαγορές γερμανικών εταιρειών παρατηρούνται επίσης και εκ μέρους εταιρειών επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων, δηλαδή επενδυτές των χρηματαγορών, οι οποίοι αγοράζουν εταιρικά μερίδια προκειμένου να τα εκποιήσουν εν συνεχεία αφού έχουν αποκομίσει κάποιο κέρδος.
Σχεδόν μία στις τρεις εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων το 2016 έγινε από εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης