Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Uber κέρδισε την έφεση στο Δικαστήριο της Ρώμης - Συνεχίζει κανονικά τις λειτουργίες της στην Ιταλία

Η Uber κέρδισε την έφεση στο Δικαστήριο της Ρώμης - Συνεχίζει κανονικά τις λειτουργίες της στην Ιταλία
«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι καθώς χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Uber στην Ιταλία»
Η Uber κέρδισε την Έφεσή της στο Δικαστήριο της Ρώμης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (26 Μαϊου 2017), με το Δικαστήριο να επιβεβαιώνει το δικαίωμα της εταιρείας να συνεχίσει να λειτουργεί αδιάκοπα στην Ιταλία.
Με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου, εκπρόσωπος της Uber, δήλωσε:
«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι καθώς χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Uber στην Ιταλία.
Η Ιταλία χρειάζεται πλέον εκσυγχρονισμό του νομικού της πλαισίου έτσι ώστε όλοι οι πολίτες και οι πόλεις να μπορούν να αξιοποιούν τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας».
Στις 14 Απριλίου, το Δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την προσφυγή και είχε αποφανθή κατά συνέπεια, ότι προσωρινά θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί τις διαδικτυακές εφαρμογές της (Black, Lux, Suv, X, XL, Select και Van) για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.
Στις 7 Απριλίου 2017, το ίδιο δικαστήριο είχε ορίσει ότι η πασίγνωστη εταιρεία έπρεπε να σταματήσει να δραστηριοποιείται, στη Ρώμη και το Μιλάνο, μέσω της εφαρμογής της διότι επρόκειτο για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των οδηγών ταξί.
Η παραπάνω απόφαση είχε έρθει έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία ταξί της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου, η Uber αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγορά της Δανίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσει νέα νόμο που επιβάλει την χρήση ταξίμετρων.
Μάλιστα, στο πλαίσιο του ίδιου νόμου, το ανώτατο όριο για τον αριθμό των οδηγών που μπορούν να λαμβάνουν άδεια κάθε τρίμηνο διαμορφώνεται στους 125.
Η πλήρης απόσυρση της Uber από την Κοπεγχάγη, τη μόνη πόλη της χώρας στην οποία έχει παρουσία, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2017.

Magellan Financial: Η Uber θα κλείσει κατά 99% μέσα στην επόμενη 10ετία - Είναι μία ανόητη επένδυση

Μία όχι και τόσο αισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον της Uber πραγματοποίησε ο Hamish Douglass, επικεφαλής της Magellan Financial Group, η οποία διαχειρίζεται πάνω από 37 δισ. δολάρια.
Όπως εκτιμά, «υπάρχει πιθανότητα μόλις 1% η Uber να επιβιώσει την αμέσως επόμενη 10ετία»...
«Μειώνει συνεχώς τα κεφάλαιά της και η στρατηγική της για τη συγκέντρωση κεφαλαίων είναι ένα σχέδιο "Ponzi".
Όταν κοιτάω την Uber σκέφτομαι ότι είναι μία από τις πιο ανόητες επενδύσεις στην ιστορία.
Η πιθανότητα να πτωχεύσει αυτή η επιχείρηση σε μια δεκαετία είναι 99%», δήλωσε ο Αυστραλός επενδυτής.
Η Uber είναι μια εταιρεία μεταφορών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, δραστηριοποιείται σε 570 πόλεις παγκοσμίως και παρουσίασε έσοδα 6,5 δισ. δολαρίων το 2016.
Η εταιρεία έχει σημαδευτεί από μία σειρά πρόσφατων γεγονότων, όπως οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων κλπ.
Οι χώρες που έβαλαν «στοπ» στην Uber είναι οι Βουλγαρία, Δανία, Ουγγαρία και Ιταλία, όπως και οι πολιτείες Όστιν, Τέξας, Αλάσκα, Βανκούβερ (Καναδάς), Βρετανική Κολούμπια (Καναδάς).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης