Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Ιαπωνία συμφωνούν να επεκτείνουν τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας

tags :
ΗΠΑ και Ιαπωνία συμφωνούν να επεκτείνουν τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας
Συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν περαιτέρω τη συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος 
Σε επέκταση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας συμφώνησαν σήμερα (26/05/2017) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe, σε απάντηση στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου,
«Ο πρόεδρος Trump και ο πρωθυπουργός Abe συμφώνησαν ότι οι ομάδες τους θα συνεργαστούν για να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, όπως τον εντοπισμό και την επιβολή κυρώσεων στις οντότητες που υποστηρίζουν τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στη Σικελία.
«Συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν περαιτέρω τη συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για να ενισχύσουν την ικανότητα κάθε χώρας να αποτρέψει και να υπερασπιστεί τις απειλές της Βόρειας Κορέας», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Η αυξανόμενη πυρηνική και πυραυλική απειλή της Βόρειας Κορέας θεωρείται ως σημαντική πρόκληση για την ασφάλεια τόσο για τον Trump όσο και για τον Abe.
Νωρίτερα, ο Trump είχε δηλώσει, μέσω Twitter, ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί πρόβλημα, το οποίο όμως «μπορείτε να στοιχηματίζετε ότι, σε κάποιο βαθμό, θα λυθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης