Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Parisien: Δύο συσκευές της Apple πιθανόν να ευθύνονται για τη συντριβή της μοιραίας πτήσης της Egyptair

tags :
Le Parisien: Δύο συσκευές της Apple πιθανόν να ευθύνονται για τη συντριβή της μοιραίας πτήσης της Egyptair
Οι επίσημοι θεωρούν ότι ένα Apple iPhone 6S και ένα iPad Mini 4 που ανήκαν στον πρώτο αξιωματικό της πτήσης μπορεί να είχαν συνδεθεί σε μια ακατάλληλη πρίζα στο πιλοτήριο του αεροπλάνου 
Γάλλοι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο δύο κινητές συσκευές της Apple να έχουν προκαλέσει τη συντριβή της πτήσης Egyptair 804.
Σύμφωνα με έκθεση τπου δημοσιεύει η Le Parisien, Γάλλοι αξιωματούχοι διέταξαν να γίνει έρευνα του κατά πόσον η μοιραία πτήση συνετρίβη από πυρκαγιά που προκλήθηκε από υπερθέρμανση κινητών συσκευών.
Οι επίσημοι θεωρούν ότι ένα Apple iPhone 6S και ένα iPad Mini 4 που ανήκαν στον πρώτο αξιωματικό της πτήσης μπορεί να είχαν συνδεθεί σε μια ακατάλληλη πρίζα στο πιλοτήριο του αεροπλάνου - ενδεχομένως προκαλώντας θερμική διαφυγή.
Ένα τρίο εμπειρογνωμόνων - συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανικού από το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας, μαζί με έναν καθηγητή φυσικής και έναν μηχανικό που ειδικεύεται στην τεχνολογία μπαταριών από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας – έχουν εντολές να ολοκληρώσουν την έρευνα στο θέμα, αναφέρει στο άρθρο της η Le Parisien.
Τα αποτελέσματα της έρευνας τους αναμένεται να υποβληθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σε απάντηση, η Apple είπε στη Le Parisien ότι δεν γνωρίζει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις συσκευές της με τη συντριβή.
Ωστόσο ο τεχνολογικός κολοσσός πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές επί του θέματος.
Η θεωρία της θερμικής διαφυγής έρχεται σε αντίθεση με την αιγυπτιακή έρευνα, η οποία πιστεύει ότι το αεροπλάνο έπεσε από εγκληματική δραστηριότητα.
Τον Δεκέμβριο οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν εκρηκτικά υπολείμματα σε μερικά από τα θύματα της σύγκρουσης.
Η πτήση 804 της Egyptair από το Παρίσι προς Κάιρο εξαφανίστηκε στις 19 Μαΐου 2016, γύρω στις 2:30 π.μ. τοπική ώρα, ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.
Οι 66 επιβάτες και το πλήρωμα - συμπεριλαμβανομένων 15 Γάλλων πολιτών - έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή.
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, το Airbus A320 πετούσε στα 37.000 πόδια πριν πάρει κλήση 90 μοίρες προς τα δεξιά και στη συνέχεια 360 μοίρες προς τα αριστερά.
Το αεροσκάφος τότε άρχισε να χάνει ύψος πριν χαθεί από τα ραντάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης