Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Κοινή διακήρυξη για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

tags :
G7: Κοινή διακήρυξη για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας και να μετατρέψουμε τις δεσμεύσεις σε πράξεις, αναφέρεται στη διακήρυξη
Κοινή διακήρυξη για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας υπέγραψαν σήμερα (26/05/2017) οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο της G7, που πραγματοποιείται στην Ταορμίνα της Σικελίας,
Στη διακήρυξη «υπογραμμίζεται η ενότητα των μεγαλύτερων ελεύθερων χωρών του κόσμου κατά της τρομοκρατίας, ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση η οποία σημειώθηκε στο Μάντσεστερ», όπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni.
Από την πλευρά της, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να επιδειχθεί αποφασιστικότητα από μέρους όλων των χωρών, για να καταπολεμηθεί ο τρόμος και να τύχουν αποτελεσματικής υπεράσπισης οι πολίτες».
«Ως ηγέτες των χωρών του G7 τασσόμαστε στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τη βίαιη επίθεση και τα θύματα του Μάντσεστερ.
Μια επίθεση που αποδεικνύει ότι πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας και να μετατρέψουμε τις δεσμεύσεις σε πράξεις», αναφέρεται στη διακήρυξη.
«Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της: η καταπολέμηση του τρόμου παραμένει μια από τις κύριες προτεραιότητες της G7.
Είμαστε ενωμένοι στην προάσπιση της ελευθερίας των πολιτών μας, και στην προστασία των αξιών και του τρόπου ζωής τους», συνεχίζουν οι ηγέτες της G7.
«Πρόκειται για ένα ισχυρό μήνυμα φιλίας, εγγύτητας και αλληλεγγύης προς τη Μεγάλη Βρετανία, μετά απ' αυτό που συνέβη στο Μάντσεστερ», τόνισε o Gentiloni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης