Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδο 30% στις μετοχές της Alfa στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

tags :
Άνοδο 30% στις μετοχές της Alfa στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου
Η δημόσια προσφορά μιας τεχνολογικής εταιρείας είναι η μεγαλύτερη στο Λονδίνο, μετά από εκείνη της Sophos το 2015, εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
Οι μετοχές της Alfa Financial Software, της μεγαλύτερης προσφοράς τεχνολογικής εταιρείας στη Βρετανία από το 2015, σημείωσαν άνοδο 30% σήμερα το πρωί (26 Μαΐου 2017) κατά την πρώτης ημέρα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Η εταιρεία η οποία κατασκευάζει λογισμικά για τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία, εισήχθη με 325 πένες ανά μετοχή, προσφέροντας της μια αρχική αποτίμηση περίπου 975 εκατ. λιρών.
Οι μετοχές αυξήθηκαν 27% στις 413 πένες, ενώ η άνοδος έφτασε έως και το 30%.
Η εταιρεία έχει σήμερα αξία αγοράς 1,2 δισ. λίρες.
Η δημόσια προσφορά μιας τεχνολογικής εταιρείας είναι η μεγαλύτερη στο Λονδίνο, μετά από εκείνη της Sophos το 2015, εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπου η αξία της έφτασε περίπου το 1 δισ. λίρες, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι με την υποστήριξη και το ενδιαφέρον που είχαμε μέσω αυτής της διαδικασίας από ένα ευρύ φάσμα επενδυτών", ανέφερε σε δήλωσή του ο Andrew Page, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alfa.
Τα προϊόντα της Alfa χρησιμοποιούνται από εταιρείες που παρέχουν μίσθωση εξοπλισμού, δομημένη χρηματοδότηση assets, καθώς και εμπορικά και καταναλωτικά δάνεια, ανέφερε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.
Η είσοδος της Alfa έρχεται μετά από μεγάλο διάστημα μη εισαγωγής εταιρειών τεχνολογίας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Ο τραπεζικός προμηθευτής λογισμικού Misys, προσπάθησε να εισαχθεί τον Οκτώβριο του 2016 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με την αγορά να περιμένει ανυπόμονα.
Στοχεύοντας σε μετοχικό κεφάλαιο ύψους 3,75 δισ. λιρών, σχεδόν κατά ένα δισ. λίρες λιγότερο από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, η συμφωνία τραβήχτηκε την τελευταία στιγμή λόγω της χαμηλής ζήτησης για τις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης