Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο FTSE 100 ανέρχεται σε ιστορικά υψηλά, μετά από δημοσκόπηση που τρόμαξε την στερλίνα

tags :
Guardian: Ο FTSE 100 ανέρχεται σε ιστορικά υψηλά, μετά από δημοσκόπηση που τρόμαξε την στερλίνα
Δημοσκόπηση που έδωσε προβάδισμα μόλις 5% στην Theresa May ενίσχυσε την αξία των μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων με κέρδη στο εξωτερικό 
Σε ιστορικά υψηλά έκλεισαν σήμερα (26/05/2017) οι μετοχές των μεγαλύτερων βρετανικών εταιρειών, καθώς η «βουτιά» της στερλίνας ενίσχυσε την αξία των εταιρειών με κέρδη στο εξωτερικό.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε «άλμα» 63 μονάδων και έκλεισε στις 7.547 μονάδες.
Πολύ κοντά ακολούθησε και ο δείκτης FTSE 250, που θεωρείται καλύτερο βαρόμετρο της ευρωστίας των βρετανικών επιχειρήσεων, κλείνοντας σε επίσης ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 57 μονάδων, στις 20.024 μονάδες.
Όπως αναφέρει ανάλυση της «The Guardian», η ισχυρή απόδοση του βρετανικού χρηματιστηρίου ακολούθησε την πτώση της λίρας, η οποία σημείωσε τη χειρότερη πτώση της από τις αρχές του Φεβρουαρίου μετά από δημοσκόπηση που έδειξε πως το προβάδισμα της πρωθυπουργού Theresa May υποχώρησε στο 5% σε σχέση με τους Εργατικούς, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.
Η στερλίνα «βυθίστηκε» έναντι του ευρώ και κατέγραψε πτώση 1% έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας κάτω του 1,28, το χαμηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα και περισσότερο από δύο σεντς χαμηλότερα από τα υψηλά έξι μηνών της περασμένης εβδομάδας.
Πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου αποκομίζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους σε δολάρια και έχουν απολαύσει μια ισχυρή αύξηση των κερδών τους από το δημοψήφισμα για το Brexit, το οποίο «βούλιαξε» τη λίρα σχεδόν κατά 25%.
Η Rolls-Royce συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών επιχειρήσεων με το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους από το εξωτερικό που κέρδισαν από την υψηλότερη αξία του δολαρίου.
Η GlaxoSmithKline ενισχύθηκε επίσης από μια αναβάθμιση του φαρμακευτικού ομίλου από αναλυτές από «hold» σε «buy».
Η στερλίνα δέχτηκε επίσης πιέσεις από την ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ των ΗΠΑ, το οποίο αυξήθηκε στο 1,2%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για μόλις 0,7%, που ενίσχυσε το δολάριο.
Ισχυρά σήματα ότι η Ευρωζώνη εξακολουθεί να κερδίζει μομέντουμ ήρθαν να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης