Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με οριακές μεταβολές, αλλά ισχυρή εβδομαδιαία άνοδο έκλεισε η Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500

tags :
Με οριακές μεταβολές, αλλά ισχυρή εβδομαδιαία άνοδο έκλεισε η Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500
Οι επενδυτές δεν ικανοποιήθηκαν από τα καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στους τρεις πρώτους τρεις μήνες του 2017
Με οριακές μεταβολές έκλεισε σήμερα (26/05/2017) η Wall Street, σε μια υποτονική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να μην ικανοποιούνται από τα καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στους τρεις πρώτους τρεις μήνες του 2017.
Ειδικότερα, στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν μια μέτρια αύξηση με ετήσιο ρυθμό τους τάξεως του 1,2%, έναντι 0,7% που είχε δημοσιευθεί αρχικά.
Υπενθυμίζεται ότι η επιβράδυνση του πρώτου τριμήνου οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην προσωρινή υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών και της παραγωγής των επιχειρήσεων, με τους δύο τομείς να εμφανίζονται πλέον περισσότερο ενισχυμένοι.
Την ίδια ώρα, το αρνητικό κλίμα ενέτειναν και τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση για πρώτη φορά μέσα σε πέντε μήνες τον Απρίλιο του 2017, υποχωρώντας κατά 0,7%.
Έτσι, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average κατέγραψε οριακή πτώση 0,01% κι έκλεισε στις 21.080,28 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,03% και ανήλθε στο νέο ιστορικό υψηλό των 2.415,82 μονάδων, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,08% υψηλότερα, στο επίσης νέο ιστορικό υψηλό των 6.210,19 μονάδων.
Ωστόσο, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με ισχυρά κέρδη, ανακόπτοντας δύο συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών, καθώς οι επενδυτές «καλωσόρισαν» τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία δεσμεύτηκε να συρρικνώσει τον ισολογισμό της.
Υπενθυμίζεται ότι στο άνοιγμα της Δευτέρας, ο Dow Jones διαπραγματεύονταν στις 20.900 μονάδες, ο S&P 500 στις 2.390 και ο Nasdaq στις 6.114.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης