Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Trump δεν απείλησε ποτέ να σταματήσει τις εισαγωγές γερμανικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Λευκός Οίκος: Ο Trump δεν απείλησε ποτέ να σταματήσει τις εισαγωγές γερμανικών οχημάτων στις ΗΠΑ
Βέβαια, προεκλογικά και μετεκλογικά ο Donald Trump είχε απειλήσει ευθέως την BMW, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με επιβολή διασυνοριακού φόρου ακόμη και 35%
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν απείλησε ποτέ με «στοπ» στην εισαγωγή γερμανικών οχημάτων στις Η.Π.Α. τους ηγέτες της G7, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος, απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον γερμανικό Τύπο.
Βέβαια, να επισημάνουμε πως προεκλογικά (και μετεκλογικά) ο Donald Trump είχε απειλήσει ευθέως την BMW, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με επιβολή διασυνοριακού φόρου ακόμη και 35%, στην περίπτωση που επενδύσουν στο Μεξικό και όχι στις Η.Π.Α.
Για την ιστορία, να υπενθυμιστεί πως η BMW προχωρά κανονικά τα σχέδια επέκτασής της στο Μεξικό, χωρίς να πτοείται ιδιαίτερα από τα λεγόμενα του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.
Αξίζει βέβαια να επισημανθεί πως το έλλειμμα 15 δισ. δολαρίων που εμφάνισαν το 2016 στις εμπορικές συναλλαγές με τη Γερμανία οι Η.Π.Α., οφειλόταν σχεδόν εξ' ολοκλήρου στις εισαγωγές οχημάτων από την οικονομική υπερδύναμη της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης