Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Κογκρέσο δεν δέχτηκε να καταθέσει Ρώσος μεγιστάνας που είχε σχέση με συνεργάτη του Trump

Reuters: Το Κογκρέσο δεν δέχτηκε να καταθέσει Ρώσος μεγιστάνας που είχε σχέση με συνεργάτη του Trump
O λόγος ήταν ότι ο Ρώσος προσφέρθηκε να μιλήσει για όσα έγιναν στις αμερικάνικες εκλογές με αντάλλαγμα την αμνηστία του
Ένας Ρώσος ολιγάρχης που είχε στενή σχέση με τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, Paul Manafort, προσφέθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο, που ερευνά αν οι Ρώσοι εμπλέκονται στις εκλογές του 2016, αλλά οι βουλευτές απορρίπτουν τους όρους του, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η πρόταση του μεγιστάνα του αλουμινίου Oleg Deripaska έγινε τη στιγμή που αυξάνεται η προσοχή στους δεσμούς του με τον Manafort, έναν από τους πολλούς συνεργάτες του Trump που βρίσκονται υπό έρευνα από το FBI για συνεργασία με τη Ρωσία στις εκλογές.
Ο Manafort και ο Deripaska έκαναν μαζί δουλειές στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν ο πρώτος λειτουργούσε σαν σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία Ουκρανών βουλευτών, οι οποίοι στηρίζονταν από τη Μόσχα, αλλά αργότερα η σχέση τους επιδεινώθηκε, εξαιτίας μίας μήνυσης.
Ο Μanafort αρνήθηκε ότι υπήρχε κάτι μεμπτό στις σχέσεις του με τη Μόσχα, ενώ ο Deripaska που έχει στενή σχέση και με τον Putin προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κογκρέσο, με αντάλλαγμα την αμνηστία του.
Παρόλα αυτά η Γερουσία και το Κοινοβούλιο απέρριψαν την πρότασή του γιατί ανησυχούν ότι η αμνηστία θα δημιουργήσει προβλήματα στους ομοσπονδιακούς που ερευνούν την υπόθεση.
Η έρευνα του Κογκρέσο για τυχόν εμπλοκής των Ρώσων στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές γίνεται από ένα ειδικό συμβούλιο που ορίστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η κυβέρνηση του Trump έχει πληγεί από τις ανησυχίες που εκφράζονται για τους δεσμούς της με τη Ρωσία και τα ερωτηματικά για το αν συνεργάτες του είχαν επαφές με τους Ρώσους προς όφελός του.
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατέληξαν τον Ιανουάριο του 2017 στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου για λογαριασμό του Trump.
Η Ρωσία έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή και ο Trump κάθε πιθανή συνεργασία δικών του ανθρώπων με τους Ρώσους.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο αμφιλεγόμενα όταν ο Trump απέλυσε τον διευθυντή του FBI James Comey στις 9 Μαϊου, τη στιγμή που ο τελευταίος προσπαθούσε να ξεδιαλύνει πιθανή συνεργασία ανάμεσα στους υπεύθυνους της προεκλογικής εκστρατείας του νέου προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης