Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με την έναρξη του ραμαζανιού

Reuters: Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με την έναρξη του ραμαζανιού
Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εν όψει του ραμαζανιού με επιθέσεις στην Κανταχάρ, την Pactia και τη Helman
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 14 ανθρώπους το Σάββατο 27/5 στο Αφγανιστάν, ενώ άλλοι 36 νεκροί ήταν ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τρομοκρατών την πρώτη κιόλας μέρα του ραμαζανιού, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στην ανατολική επαρχία Khost ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, που βρίσκεται δίπλα από μία στρατιωτική βάση
Σε ένα τοπικό νοσοκομείο οι γιατροί παρέλαβαν τουλάχιστον 14 σορούς και άλλους οκτώ τραυματισμένους ανθρώπους.
"Τα πτώματα δεν είναι αναγνωρίσιμα και είναι δύσκολο να πούμε αν πρόκειται για πολίτες ή, για αστυνομικούς" ανέφερε ο Gul Mohammadin Mangal, υπεύθυνος του τμήματος Υγείας της περιοχής.
Στη βορειοδυτική επαρχία Badghis μαχητές επιτέθηκαν σε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Qadis, με συνέπεια να σκοτωθούν 22 από τους τρομοκράτες, έξι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και οκτώ πολίτες.
Τραυματίστηκαν επίσης 33 μαχητές και 17 πολίτες.
Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν που στηρίζεται από τη Δύση, μάχεται ενάντια στους Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος ταυτόχρονα.
Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εν όψει του ραμαζανιού με επιθέσεις στην Κανταχάρ, την Pactia και τη Helman.
Οι μουσουλμάνοι τιμούν παγκοσμίως το Ραμαζάνι με νηστείες και προσευχές, αλλά ο ιερός μήνας μπορεί να αρχίσει σε διαφορετικές ημερομηνίες από τη μία χώρα στην άλλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης