Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τελικό ανακοινωθέν των G7: Στο στόχαστρο ο προστατευτισμός, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία

tags :
Το τελικό ανακοινωθέν των G7:  Στο στόχαστρο ο προστατευτισμός, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία
Επιβεβαιώνεται η τήρηση των δεσμεύσεων συναλλαγματικής ισοτιμίας, όπως αυτές είχαν συμφωνηθεί στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7, που προηγήθηκε
Ως μήνυμα των υπολοίπων κρατών –μελών των G7 στις ΗΠΑ και τον Donald Trump εκλαμβάνεται το τελικό ανακοινωθέν της ομάδας των ισχυρότερων χωρών, που συνήλθε στη Σικελία.
Στο τελικό ανακοινωθέν οι G7 δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τον προστατευτισμό στην οικονομία αλλά και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. 
Επιβεβαιώνεται η τήρηση των δεσμεύσεων συναλλαγματικής ισοτιμίας, όπως αυτές είχαν συμφωνηθεί στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7, που προηγήθηκε.
Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο υπάρχει η δέσμευση των χωρών-μελών για τη μείωση των ανισοτήτων και την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι ηγέτες της G7, δεσμεύονται επίσης για την ελευθερία των αγορών, αλλά και για «την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού», ενώ παράλληλα δηλώνουν την αντίθεσή τους, στην υιοθέτηση μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών.
Επίσης το τελικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δεν ακολούθησαν τις υπόλοιπες χώρες της ομάδας, ως προς την έκφραση υποστήριξης των προβλεπομένων στην Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Όλες οι χώρες-μέλη της ομάδας -εκτός των ΗΠΑ- επιβεβαίωσαν «την ουσιαστική δέσμευσή τους» στην εφαρμογή της συμφωνίας των Παρισίων.

Ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων κατά της Βόρειας Κορέας


Επιπλέον στο τελικό ανακοινωθέν των G7 αναφέρεται ότι η Βόρεια Κορέα «εξελίσσεται σε ουσιαστική απειλή» για την διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.
Παράλληλα, εκφράζεται η ετοιμότητα της ομάδας των ισχυρότερων χωρών για την ενίσχυση των μέτρων εμπορικού και οικονομικού περιορισμού κατά της Βόρειας Κορέας, εκτός κι αν εγκαταλείψει το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμά της.
Η ομάδα των G7 εκφράζει επίσης, την ανησυχία της για την κατάσταση της κλιμακούμενης έντασης στη Νότια Σινική Θάλασσα, καλώντας για την αποστρατικοποίηση των «αμφισβητούμενων περιοχών».

Μήνυμα στη Ρωσία

Επιπροσθέτως το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των κρατών-μελών της ομάδας G7: αναφέρει την ετοιμότητα των κρατών που συμμετέχουν στην αναφερόμενη ομάδα προκειμένου «να εφαρμοστούν νέα περιοριστικά μέτρα» κατά της Ρωσίας, εάν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης