Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ του πολυμερούς εμπορίου ο Macron - Ζητεί ενεργότερη εμπλοκή των G7 στη Συρία

Υπέρ του πολυμερούς εμπορίου ο Macron -  Ζητεί ενεργότερη εμπλοκή των  G7 στη Συρία
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης πως η ομάδα χωρών G7 θα πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στην Συρία
Υπέρ του πολυμερούς εμπορίου τάσσεται ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον προστατευτισμό των ΗΠΑ.
Θέλω να πιστεύω πως το πολυμερές εμπόριο, εξακολουθεί να υπάρχει μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της ομάδα G7 στη Σικελία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Macron.
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης πως η ομάδα χωρών G7 θα πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στην Συρία.
Ο Macron γνωστοποίησε ότι θα συζητήσει τις εξελίξεις στην Συρία με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin τη Δευτέρα (29/5/2017).
Ο Γάλλος πρόεδρος, έκανε γνωστό  πως είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump, πως επιβάλλεται τόσο για την φήμη όσο και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, να υποστηρίξει την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Ο ίδιος, τόνισε τις ουσιαστικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και των λοιπών κρατών-μελών της διάσκεψης G7, αναφορικά με την τήρηση της συμφωνίας.
Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή, η Γαλλία θα εξακολουθήσει ν' ασκεί πιέσεις, αλλά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ζητήματα που άπτονται της αλλαγής του κλίματος, τόνισε ο Macron.
Επίσης δήλωσε ότι θα είναι απαιτητικός στις σχέσεις του με τη Ρωσία, με έμφαση στην πολεμική κρίση της Συρίας.
Επιπλέον σημείωσε ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις στην κρίση της Ουκρανίας, απαιτώντας την διοργάνωση μιας διάσκεψης τύπου Νορμανδίας, για την επίλυσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης