Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώνει η Βρετανία το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής - Κοντά στην εξάρθρωση δικτύου

Μειώνει η Βρετανία το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής - Κοντά στην εξάρθρωση δικτύου
Οι διωκτικές αρχές, βρίσκονται κοντά σε ένα ύποπτο τρομοκρατικό δίκτυο πίσω από τον Salman Abedi
Δεν αναμένεται νέα τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία άμεσα, εκτιμά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από την αστυνομία που ερευνά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε μια συναυλία στο Μάντσεστερ, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Theresa May, σήμερα 27/5.
Οι διωκτικές αρχές, βρίσκονται κοντά σε ένα ύποπτο τρομοκρατικό δίκτυο πίσω από τον Salman Abedi, τον βομβιστή που σκότωσε 22 άτομα τη Δευτέρα 22/5/2017 στο Μάντσεστερ και  ανακοίνωσαν ότι είχαν κάνει δύο ακόμα συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας (27/5).
To Κοινό Κέντρο Ανάλυσης της Τρομοκρατίας (JTAC), που καθορίζει το επίπεδο απειλής, αποφάσισε ότι θα έπρεπε να μειωθεί από την υψηλότερη βαθμολογία του «κρίσιμη», που σημαίνει ότι μια επίθεση θα μπορούσε να είναι επικείμενη.
Η αξιολόγηση απειλών έχει πλέον επιστραφεί στο επίπεδο που υπήρχε πριν από την επίθεση στο Μάντσεστερ  και σημαίνει ότι οι στρατιώτες που ενισχύουν την αστυνομία θα αποσυρθούν από τους δρόμους της Βρετανίας από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (29/5).
«Ένα σημαντικό τμήμα της αστυνομικής δραστηριότητας έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες και υπάρχουν τώρα 11 ύποπτοι υπό κράτηση» είπε η May.
Εκτός από τη δολοφονία 22 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών,  από την έκρηξη της Δευτέρας (22/5) τραυματίστηκε 116 άτομα ενώ 20 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης