Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Για την απόσυρση της χώρας από τη συμφωνία του Παρισιού ενημέρωσε ο Trump τους συνεργάτες του

ΗΠΑ: Για την απόσυρση της χώρας από τη συμφωνία του Παρισιού ενημέρωσε ο Trump τους συνεργάτες του
Ο D. Trump ανέφερε σε συνεργάτες του ότι σχεδιάζει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού
Για την απόφασή του περί απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ενημέρωσε ο αμερικανός πρόεδρος, D. Trump, τους στενούς του συνεργάτες, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα που επικαλείται τρεις πηγές.
Ειδικότερα, όπως έγραψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο οποίος επικαλέστηκε τρεις ενημερωμένες πηγές, ο D. Trump ανέφερε κατ' ιδίαν σε συνεργάτες του που ασχολούνται με το θέμα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA) Σκοτ Προύιτ, ότι σχεδιάζει να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή οποία, που είχε συναφθεί το 2015 μεταξύ 194 χωρών, έχει ορίσει μακροπρόθεσμους στόχους σε κάθε χώρα - μέλος της για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απειλήσει επανειλημμένα να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού, θεωρώντας ότι η πλήρης συμμόρφωση των ΗΠΑ με αυτή θα επέφερε μείωση του ΑΕΠ κατά 2,5 τρις. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, κάτι που κατά τον ίδιο, σημαίνει ότι  θα έκλειναν εργοστάσια σε όλη τη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι αμερικανός πρόεδρος, D. Trump, το Σάββατο 27/5 δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η σχετική απόφαση της κυβέρνησής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης