Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπό την επίβλεψη του Kim Jong Un έγινε η δοκιμή ενός νέου οπλικού αντιαεροπορικού συστήματος

Reuters: Υπό την επίβλεψη του Kim Jong Un έγινε η δοκιμή ενός νέου οπλικού αντιαεροπορικού συστήματος
Δεν διευκρινίστηκε ο τύπος του νέου αυτού οπλικού συστήματος, ούτε πού έγινε η δοκιμή του
Υπό την επίβλεψη του Kim Jong Un έγινε η δοκιμή ενός νέου οπλικού αντιαεροπορικού συστήματος, όπως μεταδίδει το Reuters, προσθέτοντας ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έδωσε εντολή για τη μαζική παραγωγή του και την εξάπλωσή του σε διάφορα σημεία της χώρας του.
Το κρατικό κανάλι της Βόρειας Κορέας δεν διευκρίνισε τον τύπο του όπλου ούτε τον χρόνο της δοκιμής που έγινε, ωστόσο, από την Εθνική Ακαδημία Επιστημονικής Άμυνας.
Οι Βορεικορεάτες είναι υπό πίεση για να αναπτύξουν μία ευρύτερη κλίμακα οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και πυραύλου με βεληνεκές για να πλήξει τις ΗΠΑ, με έναν ρυθμό που δεν έχει προηγούμενο.
Το ασιατικό κράτος αψηφά τις μονομερείς κυρώσεις του ΟΗΕ ενάντια στα οπλικά του προγράμματα και υπερασπίζεται το δικαίωμά του να θωρακίσει την άμυνά του ενάντια στην επιθετικότητα των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει, ωστόσο, το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα, που και πριν από μία εβδομάδα έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.
"Ο Κim Jong un παρακολούθησε τη δοκιμή του αντιαεροπορικού συστήματος και αν η αποτελεσματικότητά του επιβεβαιωθεί, τότε θα αρχίσει η μαζική παραγωγή του και η εξάπλωσή του σε όλη τη χώρα" ανέφερε το κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων.
Τον Kim συνόδευαν στρατιωτικοί συνεργάτες του και τρεις από τους κορυφαίους αξιωματούχους, που είναι επιφορτισμένοι με την ανάπτυξη των οπλικών συστημάτων της Βόρειας Κορέας.
Πρόκειται για τους Ri Pyong Chol, Kim Jong Sik και Jang Chang Ha.
Η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα 21/8 ότι έκανε επιτυχημένη δοκιμή ενός μέσου βεληνεκούς βαλλιστικού πυραύλου και την επομένη ο επικεφαλής της αμερικάνικης υπηρεσίας πληροφοριών και άμυνας είπε ότι είναι αναπόφευκτο να αναπτύξει κάποια μέρα η ασιατική χώρα πύραυλο με πυρηνική κεφαλή που θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ.
Ο Vincent Stuart αρνήθηκε, ωστόσο, να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό, υπογραμμίζοντας ότι οι Βορεικορεάτες θα χρειαστούν κάποια χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης