Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές σε όλες τις πτήσεις, εντός και εκτός χώρας

tags :
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές σε όλες τις πτήσεις, εντός και εκτός χώρας
Στα σχέδια των ΗΠΑ είναι να ανεβάσουν κατά πολύ τον δείκτη ασφαλείας στις αερομεταφορές συμπεριλαμβανομένου του αυστηρότερου ελέγχου στα μεταφερόμενα αντικείμενα στα αεροσκάφη τόνισε ο Kelly
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να απαγορεύσουν τους φορητούς υπολογιστές από τις καμπίνες των αεροσκαφών όλων των πτήσεων προς και από τη χώρα, δήλωσε σήμερα (28/5/2017) ο John Kelly, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.
Στα σχέδια των ΗΠΑ είναι να ανεβάσουν κατά πολύ τον δείκτη ασφαλείας στις αερομεταφορές συμπεριλαμβανομένου του αυστηρότερου ελέγχου στα μεταφερόμενα αντικείμενα στα αεροσκάφη, τόνισε ο Kelly σε συνέντευξή του στο Fox News.  
«Έχουμε να κάνουμε με την εμμονή των τρομοκρατών και τον στόχο τους να πλήξουν ένα αεροσκάφος κατά την πτήση, ειδικά αν είναι αερομεταφορέας των ΗΠΑ και ιδιαίτερα αν είναι γεμάτος Αμερικανοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τον Μάρτιο 2017 η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς σε μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές σε καμπίνες αεροσκαφών σε πτήσεις από 10 αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ και της Τουρκίας.
H κίνηση αυτή θα είναι τμήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας να ενισχυθεί η ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών για να καταπολεμηθεί αυτό που ονομάζεται «μια πραγματική εξελιγμένη απειλή», συμπλήρωσε ο Kelly.
Πάντως σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της απαγόρευσης.
Μεταξύ των ενισχυμένων μέτρων θα είναι πιθανότατα ο αυστηρότερος έλεγχος των μεταφερόμενων αντικειμένων, ώστε οι διαχειριστές της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) να διακρίνουν προβληματικά αντικείμενα σε καλά γεμισμένες σακούλες.
Την Παρασκευή 26/5/2017  ο  Kelly μιλώντας στο Fox News τόνισε ότι αν οι περισσότεροι γνώριζαν την έκταση της απειλής της ασφάλειας στις ΗΠΑ κάποιοι άνθρωποι «δεν θα φύγουν ποτέ από το σπίτι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης