Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Στόχος της νέας μας στρατιωτικής τακτικής είναι η διάλυση του Ισλαμικού Κράτους

tags :
Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Στόχος της νέας μας στρατιωτικής τακτικής είναι η διάλυση του Ισλαμικού Κράτους
Η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχει προσλάβει τη μορφή «τακτικής εξόντωσης», ώστε να σταματήσουν οι δυνητικοί τρομοκράτες που έχουν συρρεύσει σε χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία και να μην  επιστρέψουν στις πατρίδες τους για να προκαλέσουν όλεθρο, τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ James Mattis, σήμερα (28/5/2017).
Ο Mattis στην πρώτη συνέντευξη από την ημέρα, που εντάχθηκε στην κυβέρνηση Trump, παρείχε λεπτομέρειες για τα σχέδια του Πενταγώνου (19/5) με στόχο την εξόντωση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. 
«Έχουμε ήδη μετακινηθεί από τις τακτικές τριβής όπου τους καταδιώκουμε από τη μία θέση στην άλλη στο Ιράκ και τη Συρία», σημείωσε στο CBS.
«Πρόθεσή μας είναι οι ξένοι μαχητές να μην επιβιώσουν στον αγώνα για να επιστρέψουν στην Βόρεια Αφρική, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, στην Αφρική», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.
Θα συντρίψουμε την ικανότητα του εχθρού να μπορεί να αποστέλλει μαχητές  στην Κωνσταντινούπολη, στο Βέλγιο, στη Μεγάλη Βρετανία και να σκοτώνει ανθρώπους με ατιμωρησία,  υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεγαλύτερων ατυχημάτων των πολιτών από τις επιθέσεις, ο Mattis είπε ότι τέτοιες απώλειες «είναι μέρος της ζωής».
«Κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν από ανθρωπιστική άποψη, σύμφωνα με τη στρατιωτική αναγκαιότητα να αποφύγουμε με κάθε κόστος απώλειες αμάχων», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις Mattis ακολουθούν χρονικά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου 2017.
Υπενθυμίζεται ότι, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στις 22 Μαΐου 2017 στο Μάντσεστερ με 22 νεκρούς.
Ο φερόμενος ως δράστης ήταν υπήκοος Λιβύης που είχε επιστρέψει μέρες νωρίτερα από τη χώρα του. Εξάλλου η τζιχαντιστική ομάδα ανακοίνωσε, πως βρίσκεται πίσω από μια επίθεση εναντίον των Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο με 29 θύματα στις 26 Μαΐου 2017.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης