Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία μας, εάν κερδίσουμε τις εκλογές (8/6)

tags :
Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία μας, εάν κερδίσουμε τις εκλογές (8/6)
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρεί, πως είναι εκτός συζήτησης ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
Θα καταπέσει η άρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May να επιτρέψει ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία για την ανεξαρτησία της, εάν στις εκλογές της 8ης Ιουνίου 2017, το Εθνικό Κόμμα κερδίσει τις περισσότερες έδρες, τόνισε η επικεφαλής της σκωτσέζικης κυβέρνησης Nicola Sturgeon.      
Το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας  (SNP,) το οποίο κέρδισε 56 από τις 59 θέσεις του τοπικού κοινοβουλίου στις τελευταίες εκλογές το 2015 και αναμένεται να κερδίσει εύκολα στις επερχόμενες εκλογές, εκτιμά πως η περιοχή αυτή της Βρετανίας θα  πρέπει να έχει το δικαίωμα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, όταν οι όροι του Brexit γίνουν σαφείς.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρεί, πως είναι εκτός συζήτησης ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
Οι Σκωτσέζοι απέρριψαν την ανεξαρτησία τους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το 2014.
«Εάν το SNP κερδίσει τις εκλογές στις 8 Ιουνίου στη Σκωτία και δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο,  τότε νομίζω ότι η θέση της πρωθυπουργού δεν μπορεί να σταθεί,» είπε η Sturgeon σε συνέντευξή της στο BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης