Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Ένας χαμηλών τόνων πολιτικός θα είναι ο αντίπαλος του δημοφιλούς Trudeau στις εκλογές (10/2019)

tags :
Καναδάς: Ένας χαμηλών τόνων  πολιτικός θα είναι ο αντίπαλος του δημοφιλούς Trudeau στις εκλογές (10/2019)
Πρόκειται για τον 38χρονο Andrew Scheer, πρώην εκπρόσωπο της Βουλής των Κοινοτήτων, που επικράτησε απροσδόκητα στις εσωκομματικές εκλογές των Συντηρητικών
Ένας χαμηλών τόνων Συντηρητικός πολιτικός θα είναι ο αντίπαλος του δημοφιλούς πρωθυπουργού του Καναδά, Justin Trudeau στις επόμενες εκλογές.
Πρόκειται για τον 38χρονο Andrew Scheer, πρώην εκπρόσωπο της Βουλής των Κοινοτήτων, που επικράτησε απροσδόκητα στις εσωκομματικές εκλογές των Συντηρητικών το Σάββατο (27/5/2017) του πρώην υπουργού Εξωτερικών Maxime Bernier με μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες μετά από 13 ψηφοφορίες.
Η δύσκολη εκλογή αντικατοπτρίζει τη διάσπαση των μελών του κόμματος, που επιθυμούν να συζητήσουν για την άμβλωση και τον γάμο του ιδίου φύλου - που είναι νόμιμες στον Καναδά - και εκείνων που προτιμούν να επικεντρωθούν σε φορολογικά ζητήματα.
«Υπάρχει ένα κοινό έδαφος μεταξύ ελευθεριακών και δημοσιονομικών συντηρητικών και των συντηρητικών των εξωτερικών υποθέσεων, οπότε η δουλειά μου είναι να βρω τη χρυσή τομή», σημείωσε ο Scheer.
Πάντως το αποτέλεσμα απογοήτευσε τους λαϊκιστές, που ήλπιζαν ότι η δημοτικότητά τους θα αυξανόταν σε όλο τον πλανήτη,  αφότου ο Ρεπουμπλικάνος Donald Trump κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ.
O Scheer, ο οποίος όπως και ο 45χρονος Καναδός πρωθυπουργός Trudeau χαμογελάει πολύ και έχει μια νέα οικογένεια, πρέπει να προετοιμαστεί για τις  εκλογές τον Οκτώβριο του 2019.
Οι Συντηρητικοί πρέπει να εκπονήσουν ένα αξιόπιστο οικονομικό σχέδιο για να αποδείξουν πως μπορούν να νικήσουν τους Φιλελεύθερους του Trudeau, οι οποίοι διαχειρίζονται πολύ μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα από ό, τι υποσχέθηκαν, αναφέρουν οι αναλυτές.
Μία πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι ότι προωθεί πολιτικές παρόμοιες με εκείνες του πρώην πρωθυπουργού του Συντηρητικού Stephen Harper, ενός πολιτικού που έχασε την εξουσία το 2015 εν μέρει κυρίως στην πολιτική κόπωση.
Ο Καναδάς ανακάμπτει σταθερά από το παρατεταμένο σοκ που προκλήθηκε από την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, μια σημαντική καναδική εξαγωγή.
Η οικονομική ατζέντα του Scheer περιλαμβάνει περικοπές φόρων και αντιπαράθεση με τα σχέδια του Trudeau για μια εθνική τιμή άνθρακα.
Ο Scheer επαίνεσε τον Harper, ο οποίος είχε απογοητεύσει τους κοινωνικούς συντηρητικούς κλείνοντας τη συζήτηση για την άμβλωση και τον γάμο του ιδίου φύλου.
Ο νέος ηγέτης του κόμματος λέει ότι δεν θα ανοίξει επισήμως τη συζήτηση για τις αμβλώσεις, αν και πιστεύει πως οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να μιλούν για όλα τα θέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης