Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία αλλάζει πολιτική λόγω ελλειμμάτων - Φόροι σε καπνό και αναψυκτικά από τον Ιούνιο 2017

Η Σαουδική Αραβία αλλάζει πολιτική λόγω ελλειμμάτων  - Φόροι σε καπνό και αναψυκτικά από τον Ιούνιο 2017
Τον Ιανουάριο 2018 σκοπεύει να επιβάλει φόρο προστιθέμενης αξίας 5%, στα μεγαλύτερα εισόδημα
Ειδικό φόρο επί των καπνών και των αναψυκτικών θα επιβάλλει η  Σαουδική Αραβία  στις 10 Ιουνίου 2017, ως μέρος μιας σειράς βημάτων για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού που οφείλεται στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Ο υπεύθυνος για τη φορολογική πολιτική της  Σαουδικής Αραβίας  Khalid Khurais, δήλωσε  ότι οι κανόνες που καλύπτουν τον φόρο δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα και θα τεθούν σε ισχύ μετά από 15 ημέρες (10/6).
Οι κρατικοί αξιωματούχοι αναμένουν να εισπράξουν από τον φόρο από 2,1 δισ. δολάρια έως 2,7 δισ. δολάρια κατ’ έτος, που θα περιλαμβάνει εισφορά 50% για τα αναψυκτικά και 100% για καπνά και ενεργειακά ποτά.
Ο φόρος σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική για το Ριάντ, που παραδοσιακά διατηρεί τη φορολογία χαμηλή, αλλά τώρα σχεδιάζει μια σειρά εισφορών και τελών έως το 2020 για να κλείσει ένα δημοσιονομικό χάσμα που ανήλθε σε πολλών δισεκατομμυρίων.
Τον Ιανουάριο 2018 σκοπεύει να επιβάλει φόρο προστιθέμενης αξίας 5%, στα μεγαλύτερα εισόδημα.
Οι άλλες χώρες του εξαμελούς συμβουλίου συνεργασίας του Κόλπου συμφώνησαν επίσης να επιβάλουν τον φόρο επί των καπνών και των ζαχαρούχων ποτών και αναμένεται να το πράξουν τους επόμενους μήνες του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης