Τελευταία Νέα
Διεθνή

Natixis: Οι τιμές στο πετρέλαιο θα καταγράψουν αξιοσημείωτη άνοδο τα επόμενα χρόνια

Natixis: Οι τιμές στο πετρέλαιο θα καταγράψουν αξιοσημείωτη άνοδο τα επόμενα χρόνια
Ο αναλυτής της γαλλικής τράπεζας, Patrick Artus, παρουσιάζει τις επιδράσεις που θα επιφέρει η μη αναμενόμενη άνοδος των τιμών
Ως αρκετά πιθανό ενδεχόμενο παρουσιάζει ο αναλυτής της Natixis, Patrick Artus, την αξιοσημείωτη άνοδο στις τιμές του πετρελαίου μέσα στα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω της ταχείας αύξησης στη ζήτηση και της πτώσης στην προσφορά λόγω ανεπαρκών επενδύσεων στον εν λόγω τομέα τα δύο τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο αναλυτής της γαλλικής τράπεζας, η άνοδος στις πετρελαϊκές τιμές δεν αναμένεται από την αγορά, γεγονός που δημιουργεί ορισμένες λανθασμένες προβλέψεις στους τομείς του πληθωρισμού, της ανάπτυξης, της νομισματικής πολιτικής και των μακροπρόθεσμων επιτοκίων.
«Στις ΗΠΑ, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει θετική επίδραση στον ενεργειακό τομέα, την ίδια στιγμή που στη ζώνη του ευρώ, η άνοδος των τιμών μειώνει τους πραγματικούς μισθούς και την εγχώρια ζήτηση», τονίζει ο Artus.
Σε ότι αφορά το κομμάτι της νομισματικής πολιτικής, ο ίδιος τονίζει ότι η ελλειπής πρόβλεψη για αύξηση στις τιμές του πετρελαίου οδηγεί σε ελλειπή πρόβλεψη για αύξηση του πληθωρισμού, και κατ' επέκταση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η εν λόγω εξέλιξη επηρεάζει και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια, καθώς οποιαδήποτε σημαντική πρόβλεψη για αύξηση αυτών έχει εξαλειφθεί.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου θα αναθεωρηθούν απότομα επί τα βελτίων», τονίζει ο Artus, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως ένα «μεγάλο σοκ» το οποίο θα οδηγήσει σε αρκετές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης