Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (υφυπ. Οικον. Γερμανίας): Η σκληρή ρητορική για το Brexit θα κάνει πιο δύσκολες τις συνομιλίες

Spahn (υφυπ. Οικον. Γερμανίας): Η σκληρή ρητορική για το Brexit θα κάνει πιο δύσκολες τις συνομιλίες
Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ορίσει διαπραγματευτή για το Brexit
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να ξεφύγει από τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, ενώ κάλεσε τους Βρετανούς να σταματήσουν τη σκληρή ρητορική τους για το Brexit που μπορεί να κάνει πιο δύσκολες τις διαπραγματεύσεις.
Αναφερόμενος στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις βρετανικές εκλογές στις 8 Ιουνίου, ο Spahn δήλωσε ότι είναι κρίσιμο η βρετανική κυβέρνηση να ορίσει έναν κύριο διαπραγματευτή.
Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες της ΕΕ έχουν ήδη ορίσει τον Michel Barnier επικεφαλής διαπραγματευτή ενώ έχουν συμφωνήσει και στη διαπραγματευτική γραμμή.
«Αυτό που είναι σημαντικό για εμένα είναι ότι και στις δυο πλευρές υπάρχουν αρκετά περιθώρια ελιγμών για συμβιβασμό» δήλωσε ο Spahn και πρόσθεσε «όσο πιο σκληρή είναι η ρητορική σε μια προεκλογική εκστρατεία, τόσο μικρότερα περιθώρια θα υπάρχουν για συμβιβασμούς».
Αναφερόμενος στο ποσό που το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να πληρώσει στην ΕΕ (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ), ο Spahn δήλωσε ότι «δεν είναι πρόστιμο.
Είναι δεσμεύσεις που λάβαμε μαζί και πρέπει να τις εκπληρώσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης