Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβλήματα στην παραγωγή αντιμετωπίζει η BMW λόγω έλλειψης υλικών από προμηθευτές

tags :
Προβλήματα στην παραγωγή αντιμετωπίζει η BMW λόγω έλλειψης υλικών από προμηθευτές
Η παραγωγή στα εργοστάσια στην Shenyang και Rosslyn είναι πιθανό να σταματήσει για μια ημέρα, ενώ το εργοστάσιό της στη Λειψία της Γερμανίας, αναμένεται να υπολειτουργήσει
Η ΒMW προτίθεται να σταματήσει την παραγωγή στη Γερμανία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική τη Δευτέρα, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων έχει έλλειψη σε υλικά του συστήματος οδήγησης.
Η παραγωγή στα εργοστάσια στην Shenyang και Rosslyn είναι πιθανό να σταματήσει για μια ημέρα, ενώ το εργοστάσιό της στη Λειψία της Γερμανίας, αναμένεται να υπολειτουργήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Michael Rebstock.
Η μονάδα της Λειψίας έχει κλείσει από την Παρασκευή, ενώ ένα άλλο εργοστάσιο στο Μόναχο αναγκάστηκε να μειώσει δραματικά την παραγωγή, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων από Ιταλό προμηθευτή αγνώστων στοιχείων, όπως ανέφερε και το περιοδικό Focus.
Τα κέρδη της BMW μειώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2017, λόγω κυρίως της παλιάς γραμμής παραγωγής, που ανάγκασε την εταιρεία να προσφέρει κίνητρα για την επιτάχυνση των πωλήσεων.
Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μόναχο παρέδωσε 5,2% περισσότερα αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2017 από το αντίστοιχο διάστημα του 2016, σε σύγκριση με το άλμα 16% της Mercedes, η οποία πέρσι ξεπέρασε την αντίπαλό της για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.
«Δεν μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο ότι οι μειώσεις στην παραγωγή θα συνεχιστούν», δήλωσε ο Rebstock, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα αποφασίσει για περαιτέρω περιόδους διακοπής της παραγωγής εξαιτίας της έλλειψης υλικών από τους προμηθευτές.
Περιέγραψε την πιθανή οικονομική ζημία «διαχειρίσιμη», αλλά «δεν έχουν προσδιοριστεί ποσά», σημειώνοντας πως τα μοντέλα της 1-Series και τα μοντέλα 4-Series όλα επηρεάζονται.
«Μια ειδική ομάδα εργάζεται για την επίλυση του ζητήματος συνεχώς», είπε ο Rebstock.
Η BMW έχει δύο εργοστάσια στη βορειοανατολική κινεζική πόλη Shenyang και σε συνεργασία με την τοπική Brilliance China Automotive Holdings παράγουν τα μοντέλα 3-Series και σεντάν 5-Series.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης