Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Australia Bank: Το πετρέλαιο θα έχει ανακάμψει μέχρι το τέλος του 2017

National Australia Bank: Το πετρέλαιο θα έχει ανακάμψει μέχρι το τέλος του 2017
Ο τραπεζικός όμιλος εκτιμά ότι η αμερικανική παραγωγή θα συνεχίσει να αυξάνεται εάν οι τιμές παραμείνουν σταθερές
Επί τα βελτίω εκτιμήσεις αναφορικά με τις τιμές του πετρελαίου για το σύνολο του τρέχοντος έτους πραγματοποίησε σήμερα (29/5) η ερευνητική ομάδα της National Australia Bank, εκτιμώντας ότι η τιμή του Brent θα αγγίξει ακόμα και τα 60 δολ. ανά βαρέλι μέχρι τα τέλη του 2017.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της NAB τόνισαν ότι η αξιοσημείωτη άνοδος των τιμών από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ «βοήθησαν τους παραγωγούς σχιστολιθικού στις ΗΠΑ να επανεκκινήσουν την παραγωγή τους και να κλέψουν το μερίδιο αγοράς του Οργανισμού, στέλνωντας τις τιμές ξανά στο εύρος των 50 δολ. ανά βαρέλι».
Παράλληλα, ο τραπεζικός όμιλος τονίζει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διέθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, η παραγωγή αμερικανικού αργού ξεπέρασε τα 9,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2015.
«Με τις εξέδρες γεωτρήσεων να κινούνται ανοδικά, είναι πιθανό η αμερικανική παραγωγή να συνεχίσει να αυξάνεται εάν οι τιμές παραμείνουν σταθερές», σημειώνει η ερευνητική ομάδα.
Ωστόσο, αναφερόμενη στην επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, η NAB τονίζει ότι η πρόσφατη πτώση στις τιμές του μαύρου χρυσού ενδεχομένως να αντανακλά την απογοήτευση της αγοράς, καθώς οι εμπλεκόμενες χώρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών.
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πετρέλαιο δεν αναμένεται να σημειώσει κάποια μεγάλη άνοδο μέχρι τα τέλη του έτους, φτάνοντας μέχρι το εύρος των 60 δολ. ανά βαρέλι.
«Η απόφαση του ΟΠΕΚ, σε συνδιασμό με την ικανότητα των αμερικανών παραγωγών να ενισχύσουν την παραγωγή τους, η μεγάλη άνοδος στις τιμές πιθανώς να παραμείνει αδύνατη», καταλήγει η ερευνητική ομάδα της NAB.
Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της εβδομάδας, το Brent ενισχύεται κατά +0,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,53 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,08% στα 49,84 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης