Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs επενδύει 2,8 δισ δολάρια σε ομόλογα Βενεζουέλας

tags :
Η Goldman Sachs επενδύει 2,8 δισ δολάρια σε ομόλογα Βενεζουέλας
Οι επικριτές του Maduro προσπαθούν σκληρά να εμποδίσουν την όποια βοήθεια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δύσης προς την κυβέρνηση
Η Goldman Sachs αγόρασε ομόλογα Βενεζουέλας αξίας περίπου 2.8 δισ. δολάρια από την κεντρική τράπεζα της χώρας (πλούσιας σε πετρέλαιο) και η κίνηση αυτή μοιάζει σαν σανίδα σωτηρίας στον πρόεδρο Nicola Maduro, που προσπαθεί να αντλήσει κεφάλαια εν μέσω μίας έντονης πολιτικής αναταραχής.
Το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, την περασμένη εβδομάδα κατέβαλε 31 σεντς στο δολάριο, ή περίπου 865 εκ. δολάρια, για ομόλογα που εκδόθηκαν από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleos de Venezuela SA το 2014 και λήγουν το 2022, σύμφωνα με πέντε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά για τη συναλλαγή.
Η τιμή έχει έκπτωση 31% επί των ομολόγων της Βενεζουέλας που λήγουν το 2017.
Η επένδυση έρχεται σε μια στιγμή, που οι επικριτές του Maduro προσπαθούν σκληρά να εμποδίσουν την όποια βοήθεια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δύσης προς την κυβέρνηση, η οποία έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για εκτεταμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων.
Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι η συμφωνία αποτελεί μέρος της σταθερής αύξησης της Goldman σε περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας.
Είπαν πως η Goldman προβλέπει πως μια αλλαγή στην κυβέρνηση θα μπορούσε να υπερδιπλασιάσει την αξία του χρέους, το οποίο εμπορεύεται σε πολύ χαμηλές τιμές με αποδόσεις γύρω στο 30%, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί μέσα στο 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης