Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Δεν θα αναβληθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit στις 19 Ιουνίου

May: Δεν θα αναβληθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit στις 19 Ιουνίου
Ζήτησε ισχυρή εντολή από τους ψηφοφόρους η βρετανίδα πρωθυπουργός, ενόψει των εθνικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα
Δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου, τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, ενώ προέτρεψε τους ψηφοφόρους να της δώσουν ισχυρή εντολή στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Οι Βρετανοί οδεύουν προς τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, που κήρυξε η May προκειμένου να ενδυναμώσει την πλειοψηφία της πριν από τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους, καθώς η Βρετανία εγκαταλείπει την Ε.Ε., αλλά το προβάδισμά της στις δημοσκοπήσεις έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.
«Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα ξεκινήσουν ακριβώς 11 ημέρες μετά την ημέρα των εκλογών και δεν θα υπάρξει αναβολή.
Δεν θα είναι δυνατή μια καθυστέρησή τους.
Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι.
Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί», δήλωσε η May σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο.
Παράλληλα, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί να διατηρήσει μια ισχυρή εταιρική σχέση με την Ε.Ε. για την ασφάλεια και το εμπόριο μετά το σχόλιο της γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel ότι η ήπειρος δεν θα μπορούσε πλέον να βασιστεί εντελώς στη Βρετανία.
«Δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη, φεύγουμε από την Ε.Ε.», δήλωσε σε εκδήλωση στο Λονδίνο.
«Συνεχίζουμε να θέλουμε μια βαθιά και ξεχωριστή εταιρική σχέση με τις υπόλοιπες 27 χώρες της Ε.Ε. και θα συνεχίσουμε να είμαστε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με άλλους στην Ευρώπη τόσο από την άποψη της… συνολικής συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών όσο και από την άποψη της ασφάλειας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης