Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Τα μεγάλα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν δίχως τη Ρωσία - Putin: Θα συνεργαστούμε για τη Συρία

Macron: Τα μεγάλα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν δίχως τη Ρωσία - Putin: Θα συνεργαστούμε για τη Συρία
Μετά το πέρας της τρίωρης συνομιλίας τους, ο κ. Macron ανέφερε πως στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ρωσογαλλικές σχέσεις, ενώ εξήρε τη σημαντικότητα που έχει η Μόσχα για τον σύχρονο κόσμο
Τα μεγάλα προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορούν να λυθούν χωρίς τη Ρωσία, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Μετά το πέρας της τρίωρης συνομιλίας τους, ο κ. Macron ανέφερε πως στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ρωσογαλλικές σχέσεις, ενώ εξήρε τη σημαντικότητα που έχει η Μόσχα για τον σύχρονο κόσμο.
Μάλιστα, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συνεργαστεί στενά με τον Ρώσο Πρόεδρο, ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίλυση της συριακής κρίσης.
Ο Γάλλος Πρόεδρος απαίτησε μία «περιεκτική πολιτική κρίση», κάτι στο οποίο βρήκε σύμφωνο τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.
Οι δύο ηγέτες τόνισαν επίσης την αναγκαιότητα για καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, θέτοντας μάλιστα τη μάχη κατά των τρομοκταρών ως «προτεραιότητα».
Ο κ. Putin εξέφρασε τη διάθεσή του για συνεργασία με το Παρίσι και στα επίμαχα ζητήματα της ουκρανικής κρίσης και της Βόρειας Κορέας.
Ο Πρόεδρος Macron παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «κάποιες διαφωνίες» με τον Ρώσο ομόλογό του, αλλά υπογράμμισε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν ανοιχτά σε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Macron κατηγόρησε το ρωσικό Russia Today και το ρωσικό, επίσης, πρακτορείο Sputnik για «δόλια προπαγάνδα»...
Νωρίτερα, ο κ. Macron είχε υποδεχθεί τον Ρώσο ηγέτη στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, περί τις 14:15 (τοπική ώρα).
Έπειτα από μια παρατεταμένη και θερμή χειραψία πάνω στο κόκκινο χαλί που είχε ξεδιπλωθεί μέσα στην μαρμάρινη αυλή του ανακτόρου και ενώ η προεδρική φρουρά απέδιδε τιμές, οι δύο αρχηγοί κρατών εισήλθαν σε ένα σαλόνι για μια συνάντηση μαζί με λίγους συνεργάτες τους.
Η επίσκεψη του Putin στη Γαλλία γίνεται με την ευκαιρία της έκθεσης για τα 300 χρόνια της ιστορικής επίσκεψης στη Γαλλία του τσάρου Πέτρου του Μέγα το 1717, κατά την οποία συνάφθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Την πρόσκληση προς τον Ρώσο Πρόεδρο απηύθυνε ο κ. Macron σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες στις 8 Μαΐου, την επομένη της εκλογής του.
Ακολούθησε επιστολή με την οποία ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να εγκαινιάσει την έκθεση στο Μεγάλο Τριανόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης