Διεθνή

Αισιόδοξος ο Tusk για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, παρά το «ναυάγιο» στη Σύνοδο των G7

tags :
Αισιόδοξος ο Tusk για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, παρά το «ναυάγιο» στη Σύνοδο των G7
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φάνηκε να επιρρίπτει την ευθύνη για τις διαρροές στην Επιτροπή
Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές των σχέσεων της Ε.Ε. με τις Η.Π.Α. εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά το «ναυάγιο» στη Σύνοδο των G7 στην Ιταλία, ελέω απροθυμίας του προέδρου Donald Trump να δεσμευτεί στη Συνθήκη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
«Ο κ. Tusk διατηρεί τις ελπίδες του για τις σχέσεις με τον Αμερικανό Πρέοδρο», αναφέρει σε σημερινό (29 Μαϊου 2017) δημοσίευμά του ο ιστότοπος Politico υπογραμμίζοντας ότι σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα την Κυριακή, δήλωσε ότι, με το πέρας της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Η.Π.Α., είναι πιο αισιόδοξος από το αναμενόμενο, ακόμα και για τους νέους εταίρους της Ε.Ε. και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Τραμπ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου δεν έκρυψε εξάλλου την ενόχλησή του για τις διαρροές πληροφοριών σχετικών με τα όσα λέχθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής Ε.Ε. - ΗΠΑ.
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τα σχόλια του Τραμπ περί της «κακής Γερμανίας» που δημοσιεύθηκαν στο Spiegel είπε ότι «υπάρχουν πολλές διαρροές για τις συζητήσεις των ευρωπαίων ηγετών μεταξύ τους», ότι «η σημερινή διπλωματία χρειάζεται επαγγελματίες υδραυλικούς και όχι αδιάκριτους διπλωμάτες» και ότι «ο ίδιος δεν επιθυμεί να αποτελεί μέρος αυτής της νέας πολιτικής κουλτούρας».
Όπως επισημαίνει το Euobserver, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φάνηκε να επιρρίπτει την ευθύνη για τις διαρροές στην Επιτροπή, με τον πρόεδρο Jean Claude Juncker από τη μεριά του να αναγνωρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις Η.Π.Α., χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώνει ούτε να αρνείται ότι η διαρροή προήλθε από την Επιτροπή.
Πηγές της Επιτροπής υποστήριξαν στο Euobserver ότι δεν είναι υπεύθυνη η δική τους πλευρά για την εν λόγω διαρροή, ενώ πηγές του Συμβουλίου δήλωσαν άγνοια για την προέλευσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης