Τελευταία Νέα
Διεθνή

British Airways: Τεράστιο το κόστος της κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων

British Airways: Τεράστιο το κόστος της κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων
Aναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της από το Heathrow και το Gatwick το Σάββατο
Η British Airways σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα λάβει μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη της πτώσης του συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία καθήλωσε 75.000 επιβάτες σε ένα σαββατοκύριακο διακοπών και μετατράπηκε σε καταστροφή για την εταιρία.
Η British Airway αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της από το Heathrow, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης και το Gatwick το Σάββατο μετά από ένα πρόβλημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο σταμάτησε της δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο και χάλασε επίσης τα call centers και την ιστοσελίδα της.
Τα συστήματα της αεροπορικής εταιρείας λειτουργησαν κανονικά τη Δευτέρα, με την εταιρίεα να προγραμματίζει να εκτελέσει πάνω από το 95% τοις εκατό των πτήσεων από το Λονδίνο Heathrow και Gatwick.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BA, Alex Cruz, δήλωσε ότι η ρίζα του προβλήματος, η οποία επηρέασε και τους επιβάτες που προσπαθούν να πετάξουν στη Βρετανία, ήταν η πτώση ρεύματος το πρωί του Σαββάτου το οποίο έπληξε τα συστήματα πτήσης, αποσκευών και επικοινωνιών της BA.
Ήταν τόσο ισχυρή που επίσης καθιστούσε τα συστήματα υποστήριξης αναποτελεσματικά, είπε.
"Μόλις τελειώσει η αναταραχή, θα διεξαγάγουμε διεξοδική έρευνα για το τι προκάλεσε αυτό το περιστατικό και θα λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά", δήλωσε ο Cruz.
Οι ισπανικές μετοχές της μητρικής εταιρείας IAG, η οποία κατέχει επίσης εταιρείες Iberia, Aer Lingus και Vueling, υποχώρησαν 2,8% τη Δευτέραή. Οι εισηγμένες στο Λονδίνο μετοχές δεν διαπραγματεύθηκαν λόγω αργίας.
Ο δικτυακός τόπος αποζημίωσης πτήσεων Flightright.com δήλωσε ότι με περίπου 800 πτήσεις που ακυρώθηκαν στο Gatwick και το Heathrow το Σάββατο και την Κυριακή, η BA είχε την υποχρέωση να καταβάλει περίπου 61 εκατομμύρια ευρώ (68 εκατομμύρια δολάρια) ως αποζημίωση σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.
Αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος επιστροφής των πελατών για διαμονές στο ξενοδοχείο.
Η ΒΑ θα τιμήσει πλήρως τις υποχρεώσεις αποζημίωσης, δήλωσε ο Cruz.
Από τους 75.000 επιβάτες των οποίων ακυρώθηκαν οι πτήσεις, περίπου τα δύο τρίτα θα έχουν πετάξει για τους προορισμούς τους μέχρι το τέλος της Δευτέρας, πρόσθεσε.
Τα εργατικά συνδικάτα της ΒΑ τόνισαν ότι τα συστήματα πληροφορικής της BA είχαν ανεπάρκειες μετά την αποδέσμευση ενός αριθμού προσωπικού και τη μετατόπιση της εργασίας τους στην Ινδία το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης