Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστήριο απέρριψε δίωξη επενδυτών κατά της Akzo Nobel

tags :
Δικαστήριο απέρριψε δίωξη επενδυτών κατά της Akzo Nobel
Σχετικά με την απόρριψη μιας προσφοράς εξαγοράς από την αντίπαλη αμερικανική εταιρεία PPG Industries
Ένα ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα (29/05/2017) αίτημα των επενδυτών της Akzo Nobel να αναλάβει άμεση δράση εναντίον της εταιρείας για την απόρριψη μιας προσφοράς εξαγοράς από την αντίπαλη αμερικανική εταιρεία PPG Industries, με την ολλανδική εταιρεία να πετυχαίνει έτσι τη νίκη στις προσπάθειές της να αποκρούσει την προσφορά των 25 δισ. ευρώ της αμερικανικής επιχείρησης.
Η απόφαση εντείνει τις πιέσεις που ασκούνται στην PPG για να αποφασίσει εάν θα υποβάλει επίσημη προσφορά για την Akzo με τους ολλανδικούς ρυθμιστικούς φορείς μέχρι την προθεσμία της 1η Ιουνίου ή αν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για τουλάχιστον έξι μήνες.
Ο προεδρεύων δικαστής Gijs Makkink δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Akzo είχε δικαίωμα να απορρίψει τις συνομιλίες με την PPG.
Ωστόσο, σημείωσε ότι η διοίκηση αντιμετώπισε την αντίθεση μιας μεγάλης ομάδας μετόχων που ήθελαν να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με την PPG.
Μια ομάδα που αντιπροσωπεύει περίπου το 18% των μετοχών της είχε υποστηρίξει τη συμφωνία, που ξεκίνησε από το hedge fund Elliott Advisors.
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί από την Akzo Nobel», δήλωσε ο Makkink, αν και άφησε την εταιρεία να αποφασίσει ποια βήματα θα πρέπει να πάρει για να αποκαταστήσει τη ρήξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης