Διεθνή

BBC: Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία

BBC: Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση "έχει κάνει ότι υποσχέθηκε".
Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χώρα να μην λάβει την επόμενη δόση της διάσωσης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Δευτέρα σε ξένους ανταποκριτές.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση "είχε κάνει τις δικές της υποχρεώσεις", προσθέτοντας ότι "η μπάλα είναι στην πλευρά των πιστωτών μας και του ΔΝΤ".
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι μια συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurgroup στις 15 Ιουνίου είναι πιο επείγουσα από ποτέ.
"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην καταλήξουμε σε συνολική συμφωνία", ανέφερε.
Στόχος της συνάντησης είναι να κλείσει η β' αξιολόγηση έτσι ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ για να αποπληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιοα.
Για να κλείσει η β' αξιολόγηση η Ελλάδα έπρεπε να νομοθετήσει μια καινούργια σειρά μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό, νωρίτερα αυτό το μήνα, το κοινοβούλιο της Ελλάδας ενέκρινε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων των φόρων και των περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις που πρόκειται να εφαρμοστούν το 2019-20.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση "έχει κάνει ότι υποσχέθηκε".
Η συμφωνία έχει μπλοκάρει από τις διαφωνίες Βερολίνου-ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στην τελευταία διάσωση της Ελλάδας εξαρτάται από την επίλυση αυτού του ζητήματος.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η ευρωζώνη θα επωφεληθεί από μια συμφωνία απομείωσης του ελληνικού χρέους καθώς θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει ξανά στις αγορές ομολόγων.
"Δεν υπάρχει πολύς λόγος για την είσοδο σε ένα πρόγραμμα διάσωσης, εάν ο στόχος δεν είναι βγεις από αυτό πρόγραμμα. Αυτό δεν είναι μόνο ευθύνη της χώρας οφειλέτη αλλά και των χωρών δανειστών", πρόσθεσε ο Ε. Τσακαλώτος.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης