Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεχάστε τον ΟΠΕΚ, είναι η Κίνα που θα καθορίσει τις τιμές του πετρελαίου...

tags :
Ξεχάστε τον ΟΠΕΚ, είναι η Κίνα που θα καθορίσει τις τιμές του πετρελαίου...
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων στον κόσμο
Ξεχάστε τον ΟΠΕΚ, είναι η Κίνα που θα καθορίσει τις τιμές του πετρελαίου. Οι επενδυτές κρίνουν ότι η χώρα έχει προσελκύσει λίγη σημασία, εν μέσω της διαμάχης ΟΠΕΚ και ΗΠΑ για την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου. Όμως είναι αυτή που είτε θα... σπάσει, είτε θα στρώσει την αγορά του "μαύρου χρυσού" τα επόμενα δύο χρόνια.
Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο Jason Schenker, επικεφαλής της Prestige Economics. "Αυτή είναι η πηγή της μεγάλης αβεβαιότητας", λέει ο ίδιος.
Οι αναλυτές θυμούνται, εξάλλου, ότι στις 24/5 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας σε Α1 από Aa3, εκφράζοντας ανησυχίες για το χρέος της χώρας.
"Μπορεί να επηρεαστεί η οικονομική ακεραιότητα της χώρας", εξηγεί η ANZ.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων στον κόσμο. Η αμερικανική ΙΕΑ αναμένει να αυξήσει τις εισαγωγές της στα 12,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Αν όμως η οικονομία της αποδυναμώνεται, τότε δεν αποκλείεται να περιορίσει τις εισαγωγές της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορική συμμαχία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας στη σύνοδο του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα, δεν έχει καταφέρει να αποκαταστήσει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές, ούτε να προσφέρει στήριγμα στην τιμή του αργού.
Παρά τις μειώσεις στην παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, τα παγκόσμια αποθέματα αργού παραμένουν πεισματικά σε υψηλά επίπεδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης