Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Υποβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε underweight - Μη ελκυστικές οι αποτιμήσεις

Deutsche Bank: Υποβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε underweight - Μη ελκυστικές οι αποτιμήσεις
Αναλυτές της γερμανικής τράπεζας δήλωσαν ότι ο κλάδος είναι από τους πλέον ευαίσθητους στις μεταβολές του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνης
Στην υποβάθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου κατά μία βαθμίδα σε «underweight» προχώρησε η Deutsche Bank.
Αναλυτές της γερμανικής τράπεζας δήλωσαν ότι ο κλάδος είναι από τους πλέον ευαίσθητους στις μεταβολές του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, ο οποίος αναμένεται να επιβραδυνθεί, και ότι οι αποτιμήσεις δεν είναι πλέον ελκυστικές.
Οι τραπεζικές μετοχές έχουν καταγράψει ισχυρό rebound από τα χαμηλά μετά το Brexit, με τον δείκτη των τραπεζών της Ευρωζώνης να έχει καταγράψει άλμα 70%.
Το τελευταίο διήμερο οι τραπεζικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις, κυρίως λόγω της ανησυχίας για τις ιταλικές τράπεζες, με φόντο το αυξανόμενο ρίσκο για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία το φθινόπωρο.




Ο σύνθετος PMI της ευρωζώνης διαμορφώνεται στις 56,8 μονάδες, ωστόσο σύμφωνα με την Deutsche Bank το momentum  αναμένεται να αλλάξει σε αρνητικό τους επόμενους μήνες.
Οι αναλυτές της τράπεζες προβλέπουν ανάπτυξη 1,8% το 2017.




Στον αντίποδα οι αναλυτές της Deutsche Bank αναβάθμισαν τη σύσταση για τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου σε «overweight».
Ο κλάδος είναι ο φθηνότερος στην Ευρώπης σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, ενώ τονίζουν ότι η αδυναμία του δολαρίου θα ενισχύσει τις τιμές του πετρελαίου.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης