Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο 2017 - Στις 109,2 μονάδες

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο 2017 - Στις 109,2 μονάδες
Οι οικονομολόγοι του Bloomberg ανέμεναν ο σχετικός δείκτης να καταγράψει περαιτέρω άνοδο, στις 110 μονάδες
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Μάιο του 2017, καταγράφοντας την πρώτη του υποχώρηση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, επηρεάζομενο κυρίως από τους κλάδους υπηρεσιών και λιανικών πωλήσεων.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχώρησε κατά -0,5 μονάδες, στις 109,2 μονάδες συνολικά, εγκαταλείποντας τα υψηλά δεκαετίας στα οποία βρέθηκε κατά τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρκετά χαμηλότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Bloomberg, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να καταγράψει περαιτέρω άνοδο, στις 110 μονάδες.
Παράλληλα, πτώση καταγράφηκε και στο επιχειρηματικό κλίμα της ζώνης του ευρώ, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στο 0,9 έναντι 1,11 τον Απρίλιο, ενώ στον αντίποδα, το κλίμα του βιομηχανικού κλάδους κατέγραψε άνοδο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 2,8 μονάδες, έναντι 2,6 μονάδων προηγουμένως.
Σε ότι αφορά το οικονομικό κλίμα της ευρύτερης Ευρωπαϊκής Ένωης, η πτώση ήταν ισχυρότερη, και συγκεκριμένα κατά 1 μονάδα, στις 109,7 μονάδες συνολικά, με την Κομισιόν να αποδίδει την εν λόγω πτώση κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πτώση της εμπιστοσύνης στον κλάδο των υπηρεσιών οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση της αξιολόγησης απέναντι στις προσδοκίες που αφορούν τη ζήτηση, με τις γενικότερες προοπτικές για την οικονομία ωστόσο να παραμένουν θετικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης