Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (υπουργός Brexit): Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν πολύ σκληρές τακτικές στις διαπραγματεύσεις

Davis (υπουργός Brexit): Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν πολύ σκληρές τακτικές στις διαπραγματεύσεις
Ο βρετανός υπουργός χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά γελοία» τα αιτήματα της ΕΕ που αφορούν τους πολίτες της που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ως «εξαιρετικά γελοία» χαρακτήρισε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τους πολίτες της που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο βρετανός υπουργός για το ζήτημα του Brexit, David Davis, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει το πρώτο θέμα των διαπραγματεύσεων μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Davis, μιλώντας σήμερα (30/5) σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του, δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «χρησιμοποιούν πολύ σκληρές τακτικές», τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος που να «γνωρίζει πως να τις αντιμετωπίσει».
Το ζήτημα με τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ έχει αποτελέσει ένα από τα πιο συζητημένα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, με το πρόσφατο σχέδιο των Βρυξελλών να επιθυμεί ουσιαστικά την εξουσία ώστε να επιβάλει τα δικαιώματα των πολιτών της στη Βρετανία μετά το Brexit.
«Θα προσφέρουμε στους ευρωπαίους πολίτες γενναιόδωρα δικαιώματα», υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «δε σκοπεύουμε να είμαστε άσκοπα σκληροί με το εν λόγω ζήτημα», καθώς και ότι «θα το διευθετήσουμε κατά τα πρώτα στάδια της διαπραγμάτευσης».
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η βρετανική κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει εντός της χώρας το ζήτημα του Brexit, ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς το αντίπαλο Εργατικό Κόμμα έχει μειώσει την «ψαλίδα» στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης