Διεθνή

Sturgeon: Μόλις τελείωσει το Brexit θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

Sturgeon: Μόλις τελείωσει το Brexit θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας
Η Σκοτία έναντιώθηκε -με 62% - 38%- στην έξοδο από την Ε.Ε. την 23η Ιουνίου 2016, με αποτέλεσμα να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το επικείμενο Brexit 
Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας θα διεξαχθεί «στο τέλος της διαδικασίας για το Βrexit», σύμφωνα με το μανιφέστο που παρουσίασε η Πρώτη Υπουργός της χώρας και ηγέτιδα του κόμματος SNP, Nicola Sturgeon, ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου 2017 στο νησί.
Η Σκοτία έναντιώθηκε -με 62% - 38%- στην έξοδο από την Ε.Ε. την 23η Ιουνίου 2016, με αποτέλεσμα να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το επικείμενο Brexit και την κατάργηση των προνομίων που απορρέουν από τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
H αριστερή εθνικίστρια πολιτικός παρουσίασε το μανιφέστο λίγες ώρες μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ που είχαν χθες η πρωθυπουργός Theresa May και ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn.
Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη απορρίψει τη πρόταση της κα Sturgeon για δημοψήφισμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2018 ή την άνοιξη του 2019.
Στο αντίστοιχο δημοψήφισμα του 2014, οι Σκωτσέζοι είχαν διαλέξει την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης